Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το τελευταίο επεισόδιο των FRIENDS. Οι συντάκτες του 3pointmagazine θυμούνται το δερμάτινο παντελόνι του Ross, τα… γαλλικά του Joey και άλλες αγαπημένες σκηνές, συνθέτοντας ένα αφιέρωμα στην πιο ανθεκτική στο χρόνο παρέα.

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τελευταία φορά, τουλάχιστον σε… πρώτη μετάδοση, που τραγουδήσαμε «I’ll be there for you, cause you’re there for me too…». Σαν σήμερα το 2004 έκλεισε την πόρτα του το εμβληματικό διαμέρισμα των FRIENDS κάνοντας εκατομμύρια τηλεθεατές να βουρκώσουν.

Στα εκατομμύρια αυτά περιλαμβάνεται και η πλειοψηφία των συντακτών του 3pointmagazine, με την πολύτιμη βοήθεια των οποίων ετοιμάστηκε το παρακάτω αφιέρωμα. Ο καθένας διαλέγει την αγαπημένη του σκηνή και μας λέει, φυσικά, γιατί την επέλεξε.

Καθαρίζω τον νεροχύτη της κουζίνας με το ειδικό σκουπάκι. Αφού τελείωσα προσπαθούσα να σκεφτώ με τι μπορώ να καθαρίσω το σκουπάκι. Μετά είδα αυτή την σκηνή με τη Monica να εύχεται: «Μακάρι να υπήρχε ένα μικρότερο να καθαρίσω αυτό εδώ». Η αλήθεια είναι ότι προβληματίστηκα κάπως με τον εαυτό μου…

Νίκη Μαυροειδή

 

Λάθος, λάθος, λάθος. Είτε σαν λάθος, είτε σαν πείραμα ξενερώματος των θεατών μπορεί να εκληφθεί η ιδέα των σεναριογράφων της σειράς να σμίξουν τη Rachel με τον Joey. Κι αν εμείς οι θεατές ξενερώσαμε με την εξέλιξη αυτή, σκεφτείτε την πίκρα του Ross όταν έμαθε πως η πρώην κοπέλα του και μητέρα του παιδιού του, είναι ζευγάρι με τον κολλητό του φίλο. Κι ας ισχυριζόταν ότι είναι «fine». Οι απίστευτες στιγμές του Ross στο επεισόδιο που προσπαθεί να χωνέψει ότι η Rachel και ο Joey είναι μαζί, χαρίζουν απίστευτο γέλιο στους θεατές με δική μου αγαπημένη τη στιγμή της πρόποσης με κοκτέιλ μαργαρίτα που έφτιαξε και κατανάλωσε ο ίδιος, όπου ανέλυε τη σημασία της αγάπης! Καυτό φαχίτας από το τηγάνι, κοκτέιλ “αγάπης” και στιγμές παραφροσύνης του Ross. Απλά υπέροχο!

Σοφιάννα Μπονοβόλια

 

Τα έχει όλα. Μπορεί να μην είναι η πιο αστεία σκηνή των “Friends” αλλά σίγουρα είναι μία από τις πλέον χαρακτηριστικές της 10ετούς σειράς. Με 5 στους 6 να συμμετέχουν και μοναδική απούσα την Phoebe, τα «Φιλαράκια» ανταγωνίζονται σε παιχνίδι γνώσεων των ίδιων τους των φίλωνΤζογάροντας. Διαμερίσματα, πάπιες και κόκορες. Αλήθεια, τι δουλειά κάνει ο Chandler;

Κώστας Σωτηρόπουλος

 

Κλαίω από τα γέλια κάθε φορά που βλέπω τη σκηνή με το δερμάτινο παντελόνι του Ross. Μία από τις πιο χαρακτηριστικές γκάφες του πιο διάσημου παλαιοντολόγου του πλανήτη. Πάντα -μα πάντα- κάτι θα του πάει στραβά στο πρώτο του ραντεβού με κοπέλα: είναι ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο στα Friends. Όμως η σκηνή αυτή ξεχωρίζει, γιατί από όλους τους ανθρώπους που θα μπορούσε να πάρει τηλέφωνο πάνω στην απελπισία του, ο Ross επιλέγει τον Joey. «Ξεκαρδιστικό» είναι ένας χαρακτηρισμός που αδικεί το αποτέλεσμα.

Θέμος “Απίκος” Ρίζος

 

Για τελευταία κρατάω τη δική μου πινελιά… Μιλώντας για τον Joey, όλοι ξέρουμε περί τίνος πρόκειται. Μιλώντας όμως για τον Joey που μαθαίνει γαλλικά… ble bla blu de la ble bla. Από τις καλύτερες στιγμές του, με μια «κλασσική» Phoebe να απογειώνει τη σκηνή ως από μηχανής… Regina Falange, αλά Γαλλικά.

Bonus, χωρίς πολλές περιγραφές, η τελευταία σκηνή…

Αν είστε κι εσείς «φιλαρακιόπληκτοι» και έχετε κάποια αγαπημένη σκηνή, ή και κάποιες, μη διστάσετε να μας τη στείλετε! Βοηθήστε αυτό το αφιέρωμα να βρει το δεύτερό του μέρος!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]