Η Ελλάδα φαίνεται πολύ διαφορετική μέσα από τα μάτια των μεταναστών. Η εικόνα της φιλοξενίας και των ζεστών ανθρώπων καταρρίπτεται. Φόβος και μίσος είναι αυτά που βιώνουν και προσλαμβάνουν οι μετανάστες. Η χώρα της δημοκρατίας και του πολιτισμού, η χώρα που ανήκει στην Ευρώπη και θέλει να υπερηφανεύεται και να συγκρίνεται με τις άλλες χώρες, φαίνεται ότι δεν γνωρίζει ούτε από ανθρώπινα δικαιώματα ούτε από δημοκρατία ούτε από ανθρωπισμό.

Οι μαρτυρίες των μεταναστών είναι συγκλονιστικές. Τα μάτια τους δείχνουν την απελπισία και το γιατί. “Στην χώρα μου με χτυπούσαν, εδώ απειλούν να με χτυπήσουν, δεν έχω χτυπήσει ποτέ κανέναν”. Ένας άλλος μετανάστης περιγράφει πως καθημερινά στα λεωφορεία οι άνθρωποι όταν κάθεται δίπλα τους ξινίζουν και απομακρύνονται ενώ ένας δεύτερος με απελπισία λέει πως δεν έχει Έλληνες φίλους.

Το βίντεο σκιαγραφεί την τραγική κατάσταση που υπάρχει στην χώρα μας με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που δεν αναγνωρίζονται την ίδια ώρα που οι φασιστικές συμμορίες, Χρυσή Αυγή, επιτίθονται σε μετανάστες ευνοούμενοι από το καθεστώς της ατιμωρησίας και της συνεργασίας με την αστυνομία.

Το βίντεο είναι ξένη παραγωγή και αυτό το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]