«Ήταν το μεγαλύτερο 90λεπτο της καριέρας μου. Αυτή η νίκη, ήταν η σημαντικότερη που έχουμε πετύχει μέχρι τώρα», δήλωσε ο Στίβεν Τζέραρντ αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης της Λίβερπουλ με την Μάντσεστερ Σίτι, που βρήκε τους κόκκινους να πανηγυρίζουν και να φτάνουν ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση της Premierleague.

Για ομάδα φτιαγμένη να πρωταγωνιστεί, 24 χρόνια μακριά από τον τίτλο της πρωταθλήτριας είναι πάρα πολλά. Πολλώ δε μάλλον όταν μιλάμε για το μέγεθος της Λίβερπουλ, των 18 πρωταθλημάτων Αγγλίας, των 5 Κυπέλλων Πρωταθλητριών Ευρώπης και των 42 ακόμα τίτλων! Η φετινή σεζόν μοιάζει με όαση στα μάτια των ποδοσφαιριστών, του τεχνικού τιμ, της διοίκησης και των οπαδών της Λίβερπουλ, στη μακρά περίοδο της ξηρασίας που πέρασε και περνά η ομάδα, από το 1989 – χρονιά που στέφθηκε Πρωταθλήτρια για τελευταία φορά – και έπειτα.

liv1

Τέσσερις στροφές απομένουν για την ολοκλήρωση της φετινής κούρσας και αν η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ πανηγυρίσει ισάριθμες νίκες, τότε η κούπα που τόσο ονειρεύεται και τόσο λείπει από τη συλλογή της, θα πάρει θέση στην τροπαιοθήκη του Άνφιλντ, βάζοντας παράλληλα ένα τέλος στα «πέτρινα χρόνια» και σημαίνοντας μια νέα αρχή για την επόμενη μέρα.

Τα δάκρυα του αρχηγού
Το πάθος και η δίψα για την κορύφωση της σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεχειλίζουν και αυτό φάνηκε και από την αντίδραση του εμβληματικού αρχηγού της ομάδας Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη Μάντσεστερ Σίτι (3-2) δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, δευτερόλεπτα πριν συγκεντρώσει τους συμπαίκτες του στο τέλος του γηπέδου, για να πάρουν όλοι μαζί όρκο νίκης και για τα εναπομείναντα ματς.

 

 

Στον τελευταίο τίτλο πρωταθλήματος που πήρε η ομάδα του, ήταν μόλις εννιά ετών. Και τι ειρωνεία, την ίδια χρονιά η Λίβερπουλ έζησε και μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στο χώρο του αθλητισμού. Ο λόγος βέβαια για το Χίλσμπορο, όπου στις 15 Απριλίου του 1989 θρήνησε 96 νεκρούς. Στο ντέρμπι με τη Σίτι όλοι οι ποδοσφαιριστές τίμησαν τη μνήμη των νεκρών με το μαύρο περιβραχιόνιο που φόρεσαν, ενώ το ίδιο συνέβη και με τους οπαδούς των δύο ομάδων, με τους γηπεδούχους να ετοιμάζουν ένα εντυπωσιακό κορεό και τους φιλοξενούμενους να σηκώνουν σχετικό πανό.

 

liv2

Από άνεργος… αστέρας
Όσο για τον πρωτεργάτη της φετινής – επιτυχημένης σε κάθε περίπτωση – σεζόν, δεν είναι άλλος από τον Μπρένταν Ρότζερς. Ο Βορειοϊρλανδός τεχνικός που προσελήφθη την περσινή σεζόν, κατάφερε με ελάχιστες προσθήκες αλλά πολλές αλλαγές, να πάρει την ομάδα που πέρυσι τερμάτισε 7η και έμεινε εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων, να την πάει στην κορυφή του πίνακα της βαθμολογίας, διεκδικώντας με σημαντικές αξιώσεις τον τίτλο.

Κι όλα αυτά σε μια περίοδο περισσότερο συγκυριακή για τον ίδιο, μιας και όπως αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε, μετά το αποτυχημένο πέρασμα από τη Ρέντινγκ, λίγο έλειψε να αποσυρθεί από την προπονητική!

 

liv3

 

Ο λόγος ήταν ότι δεν έβρισκε πουθενά δουλειά, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και στα βιογραφικά που έστελνε, δεν έπαιρνε καν απάντηση. Όλα αυτά μέχρι να έρθει η πρόταση της Σουόνσι, η πορεία της οποίας – υπό τις οδηγίες του πάντα – του άνοιξαν το δρόμο προς τη Λίβερπουλ, με τα σημερινά αποτελέσματα.

Βλέπουν την πηγή
Στα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν, αυτό με την Τσέλσι στο Άνφιλντ στις 27/4 είναι ίσως το πιο σημαντικό, μιας και πρόκειται για ομάδα με ίδιους στόχους και ουσιαστικά ίδιες πιθανότητες για κατάκτηση του τίτλου. Ωστόσο το μόνο σίγουρο και αρκετά επικίνδυνο, είναι το επόμενο με τη Νόριτς εκτός έδρας. Κι αυτό γιατί μπορεί να μην υπάρχει ποιοτική σύγκριση μεταξύ των δύο ομάδων, αλλά η προσμονή και η ανυπομονησία να φτάσουν στην πηγή, είναι εξίσου επικίνδυνοι αντίπαλοι με τους Τζέκο, Αγκουέρο, Νάβας, Ραμίρες, Μάτα, Γουίλιαν και των άλλων διεκδικητών του φετινού τίτλου.

Και αυτά τα τέσσερα εναπομείναντα ματς, μοιάζουν το ίδιο πολλά με τα 24 «στεγνά» χρόνια που προηγήθηκαν. Έστω κι αν σε αυτά τα χρόνια της «ποδοσφαιρικής ανομβρίας», οι φίλοι της ομάδας έβρισκαν συχνά – πυκνά κάποιες «δροσοσταλίδες», όχι τόσο ικανές να τους ξεδιψάσουν, όσο να τους κρατήσουν ζωντανούς στην ελπίδα της αναζήτησης της πηγής.

 

liv4

Μένει να φανεί αν στο βάθος του πλάνου αυτό που βλέπουν οι «ρεντς» είναι μια πραγματική όαση και όχι μία ακόμη οφθαλμαπάτη.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στην Ανάκασα. Παρόλα αυτά θεωρεί πατρίδα του τη Λευκάδα, με την οποία έχει και ιδιαίτερη σχέση, όχι μόνο καταγωγής. Απόφοιτος της δημοσιογραφικής σχολής της ΑΚΜΗΣ, ασχολήθηκε πολύ νωρίς με το αθλητικό ρεπορτάζ, κάνοντας τα πρώτα του βήματα στην ιστοσελίδα balla.gr και τα σημαντικότερα στο sport.gr Γράφει για το δίκιο και το άδικο και μολονότι εύκολα θα αποδεχτεί το λάθος του, σπάνια δεν θα το υποστηρίξει μέχρι τέλους. Εκτός από το αθλητικό ρεπορτάζ, έχει ασχοληθεί με το ελεύθερο, αυτό της τοπικής αυτοδίκοικησης, το τεχνικό κομμάτι της φωτοειδησιογραφίας, του μοντάζ αλλά και του livestreaming.

Related Posts