Με την πρώτη ματιά, οι φωτογραφίες ξεγελούν το μάτι και θυμίζουν ευρύχωρους χώρους, και τεραστίων διαστάσεων δωμάτια που θα συναντήσουμε σε κάποιο εκλεπτυσμένου γούστου σπίτι.

Στην πραγματικότητα όμως το πολύ ταλαντούχο δίδυμο φωτογράφων Andreas Mierswa και Μarcus Clusca, αποθανατίζουν με ένα πολύ ξεχωριστό τρόπο το εσωτερικό ακουστικών μουσικών οργάνων.

instrument 2

 Η φωτογράφηση έχει γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να δοθεί μία καινούρια, αλλά και πλασματική διάσταση στο εσωτερικό των  οργάνων ,τα οποία ξαφνικά φαντάζουν πολλές φορές μεγαλύτερα απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα.

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί άλλωστε ότι ένα πιάνο ή ένα τσελο“κρύβει” ένα τόσο εντυπωσιακό χώρο στο εσωτερικό του; Οι φωτογραφίες θυμίζουν από πολυτελή κελάρια μέχρι ολόκληρες σύγχρονες μεγαλουπόλεις!

Μάλιστα η εσωτερική αρχιτεκτονική τους εκπλήσσει ακόμα και τους μετρ του είδους, δηλαδή τους αρχιτέκτονες, γεγονός που αποδεικνύει με πόση προσοχή και πόσο μεράκι, κατασκευάζονται ορισμένα μουσικά όργανα. Ξαφνικά ένα μοναχά βιολί φαντάζει ικανό να φιλοξενήσει μία ολόκληρη ορχήστρα!

instrument3

 Το συγκεκριμένο project δημιουργήθηκε το 2009 και χρησιμοποιήθηκε ως διαφημιστική καμπάνια για τη φιλαρμονική ορχήστρα του Βερολίνου.

instrument5

Εξάλλου το δίδυμο Mierswa Kl usca, όπως οι ίδιοι έχουν ονομάσει η συνεργασία τους, δημιουργεί “επιτηδευμένη” τέχνη. Αυτή δηλαδή που θα χρησιμοποιηθεί μετέπειτα για ένα συγκεκριμένο σκοπό, και δεν δημιουργείται αυθόρμητα για την ικανοποίηση μίας παρόρμησης  Ο σκοπός αυτός βέβαια, τις περισσότερες φορές όπως άλλωστε και στην προκειμένη εξυπηρετεί τις ανάγκες μιας διαφημιστική καμπάνια. Οι συνεργασίες τους είναι πολυπληθείς γι αυτό άλλωστε και η φήμη τους έχει σκορπίσει σε ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο!

instrument2

 Οι ίδιοι πάντως μόνο τυχαία δεν δημιούργησαν το συγκεκριμένο project, καθώς πέρα από το ταλέντο  και την αγάπη τους για τη φωτογραφία αρετές, οι οποίες δύσκολα μπορούν να να αμφισβητηθούν τρέφουν και μία ιδιαίτερη αδυναμία με την μουσική. Όπως οι ίδιοι δηλώνουν τη διαδικασία της φωτογράφησης, πάντα τη συνοδεύει ο ήχος “καλής” μουσικής ενώ σπάνια ακούγονται στο δωμάτιο μία ή δύο λέξεις!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]