Πάντα θα ξημερώνει. Έτσι άρχισε το ταξίδι. Με μια υπόσχεση ελπίδας, αισιοδοξίας, επανάστασης. Τις αγαπούμε τις μικρές και μεγάλες επαναστάσεις οι άνθρωποι. Εκείνες που ξεκινούν από το λόγο, ακουμπούν τις καρδιές και κάνουν το δέρμα σου να ριγεί.

Ο Αλκίνοος είναι συγκινητικός. Ο Αλκίνοος είναι παιδί. Είναι ο έφηβος που γνωρίσαμε πριν είκοσι χρόνια μα τώρα έχει εκείνη τη κατασταλαγμένη σοφία, την ηρεμία στη φωνή, τον αυτοσαρκασμό και το χιούμορ ενός ανθρώπου έξυπνου και ταλαντούχου. Έχει την ταπεινότητα, την ευαισθησία αλλά και τη μαγκιά να πάρει στις πλάτες του την ευθύνη μιας συναυλίας.

«Καλώς βρεθήκαμε πάλι!» Τρεις λέξεις ειπωμένες με αγάπη, με αλήθεια, ντυμένες με εκείνη τη χροιά της δικής του φωνής βγαλμένη από τα ενδότερα της ψυχής του. «Να σας συστήσω τους μουσικούς μας. (Εκείνο το μας! Πόσο όμορφο να νιώθεις ότι έχεις κι εσύ μερίδιο!) Ο καθένας ένας ολόκληρος κόσμος. Αυτοί έχουν την ευγένεια να συνεργάζονται γιατί συνήθως οι σπουδαίοι σολίστες ακούνε μόνο τον εαυτό τους.»

«Έχω ένα κόμπο στο λαιμό και μια θηλιά που όλο στενεύει». Πηγάδι άπατο τα προβλήματα. Μέρες δύσκολες. Τις λες και γκρίζες. Ψάχνεις να κρατηθείς. Μια χειρολαβή να κρεμάσεις το κουφάρι σου. Θαμώνας του προσωρινού. Έτσι πιστεύεις. Μέχρι που ο πόνος των ανθρώπων γίνεται μόνιμος. Μην την υποτιμάτε τη μουσική. Έχει αντίβαρο. Οι αναστεναγμοί του κόσμου και τα γέλια παίρνουν το μερίδιο που τους αναλογεί. Φέρνεις το αχ! στο ύψος των ματιών. Κι αυτό μικραίνει. Γίνεται γέλιο και ξεφαντώνει.

Γέμισε η ψυχή μου χθες το βράδυ! Πλημμύρισε από συναίσθημα. Συγκινήθηκα. Δεν το λες και λίγο! Η συγκίνηση έχει την κίνηση μέσα της. Σε πάει παρακάτω. Σου δίνει το χέρι και προχωράς. Μακάρι! Μακάρι να βρίσκουμε πάντα ανθρώπους πάνω σε μια σκηνή που να αλωνίζουν στο είναι μας, να το ανακατεύουν, να το σπρώχνουν πιο μπροστά, να το σκαλίζουν. Αυτό είναι ο Αλκίνοος! Ένα κρεσέντο συναισθημάτων. Ένας ποιητής που τραγουδάει και απαγγέλει τις δικές μας λέξεις.

«Παίρνω απόσταση απ’ το χθες
να `ρθούνε κι άλλες εποχές.
Να `ρθουνε λύπες και χαρές
καινούριες να σου τις χαρίσω.»

Να χαρίζουμε ο ένας στον άλλο. Να βρούμε πάλι το νόημα. Μη χαθούμε και χάσουμε και την ευκαιρία να γνωριστούμε. Αυτό είναι η ζωή. Μια γνωριμία, ένα τραγούδι, δυο λέξεις αληθινές, ένα χαμόγελο! Εκείνος έχει μελετήσει την ψυχοσύνθεση των ανθρώπων. Έχει το χάρισμα. Ωραίο πλάσμα! Ευγενικό πλάσμα!

Μας αποχαιρέτησε με τη μικρή βαλίτσα χωρίς μουσικούς επί σκηνής, χωρίς μουσική. Εκεί στα σκοτάδια να ακούς τη φωνή του και να φωτίζεται το μέσα μας. «Ο δίσκος αφιερώνεται σε όσους αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους και σε όσους εγκαταλείπονται από αυτόν.» Έχουμε κι από αυτά.

Και πού να πας και πού να ‘ρθεις
και πού να επιστρέψεις
που ‘ναι τα ξένα μακρινά
κι είν’ τα δικά μας ξένα
και πού να επιστρέψεις

Χθες το βράδυ ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ήταν στο «ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ» εδώ στο Ηράκλειο. Γέμισε η ψυχή μας, μωρέ Αλκίνοε! Ευχαριστούμε σε πολλά! Καλή αντάμωση! Ήταν η καλύτερη ευχή που μας έδωσες. Να είμαστε καλά να σμίγουμε!!!!!!!!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]