Μια γλυκιά βραδιά και μία έντονη μέρα που καταλήγει σε ένα δυνατό πονοκέφαλο και αρκετή κούραση αποτελεί την καλύτερη αφορμή ώστε να παρατήσεις το λεωφορείο και να περπατήσεις για ώρα χαμένος στις σκέψεις σου.

Έξαλλου κάθε πλευρά της Αθήνας όσο άσχημη και απεριποίητη είναι,κρύβει κάτι σπάνιο που μας περιμένει να το ξετρυπώσουμε. Αν τιθασεύσουμε τα μάτια μας ώστε να εντοπίζουν την ομορφιά μέσα στην ασχήμια των πραγμάτων, τότε αυτόματα θα είμαστε πιο ευτυχισμένοι.

Κάθε στενάκι σου αποκαλύπτει κάτι καινούριο και κάτι όμορφο. Ομορφιά που την αγνοούσες τις υπόλοιπες μέρες πνιγμένος στις υποχρεώσεις και στο άγχος. Πολλές φορές προσπερνάμε πράγματα, τα οποία υπό άλλες συνθήκες θα είχαν μαγνητίσει το βλέμμα μας και θα μας είχαν χαρίσει ένα από αυτά τα διάπλατα αχανή χαμόγελα. Όταν ηρεμείς και χάνεσαι στις σκέψεις σου ξαφνικά ο κόσμος φαντάζει πιο αρμονικός.

Η ρουτίνα έχει την ιδιότητα να εξαφανίζει ό,τι πιο όμορφο. Ένα μεγάλο κατακόκκινο τριαντάφυλλο, ένα ερωτευμένο ζευγαράκι τρυπωμένο σε μία γωνιά, παιδιά που γελούν σε ένα πάρκο, καθημερινά πράγματα που φαντάζουν όμως ατόφια και αληθινά στον σημερινό καταθλιπτικό κόσμο. Ακόμα και αν το τριαντάφυλλο μαραθεί, το ζευγαράκι χωρίσει και τα παιδιά γίνουν ενήλικοι που θα πνιγούν στην καθημερινότητα τους, οι στιγμές είναι αυτές που μένουν στο τέλος.

Πόσοι από εμάς αγνοούν τι κρύβει ακόμα και η ίδια μας η γειτονιά; Ίσως 10 λεπτά μοναχά μακριά από το σπίτι σου να βρίσκεται ένα όμορφο πάρκο περιτριγυρισμένο με μονοκατοικίες, και τους ένοικους τους να κάθονται στις αυλές τους, τόσο κοντά στους υπόλοιπους ανθρώπους σαν να τους γνώρίζουν. Παραδίπλα οικογένειες, κατοικίδια και παρέες παιδιών που ανά τακτά διαστήματα ξεσπούν σε γέλια. Στα δικά μου μάτια κάπου εκεί κρύβεται η αληθινή ευτυχία, πίσω από τα γέλια των παιδιών και ανάμεσα στο χέρι μιας μάνας που κρατάει τόσο σφιχτά το μικροσκοπικό χέρι του παιδιού της.

Όταν η κούραση και η ρουτίνα αρχίζουν να μας καταβάλλουν το μόνο που μένει να κάνουμε είναι να στρίβουμε κάθε φορά και σε ένα διαφορετικό στενάκι και να ανακαλύπτουμε τους κρυμμένους θησαυρούς του.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]