Με ένα e-mail, η διοίκηση του ραδιοφωνικού σταθμού που ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε από τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομική σύμβαση, η οποία προβλέπει -20% μείωση του μισθού τους κι ενώ τους οφείλονται 2 μήνες δεδουλευμένων. Οι εργαζόμενοι αρνούνται σθεναρά στις μειώσεις και στη διάλυση του μέσου, από το οποίο έχουν αποχωρήσει 18 εργαζόμενοι λόγω των τραγικών συνθηκών.

Για το συμβάν κείμενο έβγαλε η συνέλευση εργαζομένων, ανέργων, φοιτητών στα ΜΜΕ “Κατάληψη ΕΣΗΕΑ”. Στο κείμενο αναφέρεται ότι αντίστοιχο κίνδυνο αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι της Αυγής, που επίσης έχουν αρνηθεί τις μειώσεις στους μισθούς τους.

Το κείμενο της Κ* ΕΣΗΕΑ

Ημέρα απεργίας και οι απεργοί εργαζόμενοι στον Ρ/Σ 105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ λάβανε σήμερα (σ.σ. χθες) μέηλ από τον Διευθύνοντα σύμβουλο της LEFT MEDIA A.E. Κωνσταντίνο Νικόλτσιο με το οποίο τους καλεί την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις που περιλαμβάνουν 20% μειώσεις μισθών και μη απόδοση των δυο δεδουλευμένων μισθών.

Η κίνηση αυτή της διεύθυνσης του Κόκκινου έρχεται μόλις ένα μήνα και κάτι περίπου από την παρουσίαση της απόφασης της Π. Γ. του ΣΥΡΙΖΑ στους εργαζόμενους του σταθμού που περιελάμβανε 20% μείωση μισθών, μη απόδοση δύο οφειλόμενων δεδουλευμένων μισθών και σχέδιο ενοποίησης των μέσων του κόμματος, δηλαδή όλων των περιφερειακών σταθμών «Στο Κόκκινο» (σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Πάτρα), της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ» και των ιστοτόπων www.stokokkino.gr, www.avgi.gr και www.left.gr. Μάλιστα τους είχαν προειδοποιήσει ότι όποιος/α δεν δεχτεί τις μειώσεις θα απολυθεί.

Οι εργαζόμενοι έχουν ήδη δώσει τη συλλογική απάντησή τους μέσω της γενικής τους συνέλευσης, λέγοντας όχι στις μειώσεις μισθών και στο ανύπαρκτο “σχέδιο διάσωσης”, ενώ κάποιοι εργαζόμενοι σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν στείλει και εξώδικο στην εταιρεία, χωρίς ωστόσο να έχουν λάβει απάντηση. Παράλληλα, μετά από επιμονή των εργαζομένων, ο διευθύνων σύμβουλος κατέθεσε τελικά στην ΕΣΗΕΑ γραπτά την προφορική πρόταση που είχε κάνει η διοίκηση στους εργαζόμενους περί μειώσεων.

“Όχι” στις αντίστοιχες προτάσεις της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ περί μειώσεων μισθών έχουν πει ήδη και οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα Αυγή, κατά συνέπεια είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο αντίστοιχης πρότασης και σε αυτούς.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]