Χιλιάδες άτομα με αναπηρία πραγματοποίησαν συλλαλητήριο έξω από τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, διαμαρτυρόμενοι για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Τα ΑμεΑ θα δεχτούν νέο πλήγμα αφού η κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να δεχτεί εξαιρέσεις από το “ψαλίδι” στο ΕΚΑΣ, αλλά ούτε και από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.  

Ήταν μία από τις πολλές ειδήσεις που πέρασαν “στα ψιλά” χθες (31/10). Μία άλλη αφορούσε στα δύο πορίσματα για τον ΕΟΠΥΥ που παρέδωσε στον υπουργό Υγείας ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής. Το ένα από αυτά αναφέρει ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο η δαπάνη για αναπηρικά αμαξίδια ανήλθε στα 113 εκατομμύρια ευρώ. Ακόμη κι αν ο ΕΟΠΥΥ χρηματοδοτούσε πλήρως την αγορά των πλέον εξελιγμένων ηλεκτρικών αμαξιδίων (με κόστος περί τα 3.000 Ευρώ το καθένα), για να δικαιολογηθεί το ποσό θα έπρεπε να έχουν χορηγηθεί πάνω από 36.000 αμαξίδια τους τελευταίους 18 μήνες! Προφανώς κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει, και η διατύπωση του κ. Ρακιντζή ότι ο συγκεκριμένος τομέας “χρειάζεται επιπλέον διερεύνηση και εξορθολογισμό” είναι υπερβολικά επιεικής.

ÊÁÌÐÁÍÉÁ ÃÉÁ ÅËÅÕÈÅÑÏ ÔÕÐÏ - ÅÈÍÉÊÏ ÉÄÑÕÌÁ ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÇÓ ÁÍÁÐÇÑÙÍ ÇÍÉÏ×ÏÓ

Πρόκειται για τραγική ειρωνεία. Με το μέσο ΕΚΑΣ να κυμαίνεται στα 200 ευρώ το μήνα, δεν είναι δύσκολο να υπολογίσει κανείς ότι με κάθε “κομμένο” εικονικό αμαξίδιο θα μπορούσε να διασωθεί το – έστω πενιχρό – βοήθημα ενός ανάπηρου συνταξιούχου.

Γιατί, όμως, τέτοιο πάρτυ διαφθοράς στα αμαξίδια; Πολύ απλά, ενώ στα φάρμακα έχει αρχίσει να εφαρμόζεται η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, στη συγκεκριμένη κατηγορία δαπανών υγείας οι συναλλαγές γίνονται ακόμη με τον “παραδοσιακό” τρόπο, καθιστώντας τον έλεγχο από δύσκολο έως αδύνατο. Με αυτόν τον τρόπο, “ημέτεροι” προμηθευτές και διεφθαρμένοι υπάλληλοι συνεχίζουν να μοιράζονται την πίτα των εκατομμυρίων εις βάρος των συμπολιτών μας με αναπηρία.

Μετά από τρεισήμισι χρόνια στο καθεστώς της επιτήρησης των μνημονίων, τα πορίσματα πληθαίνουν καθημερινά. Παράλογες δαπάνες, τεράστια κονδύλια χωρίς παραλήπτες, “μαύρες τρύπες”. Η κυβέρνηση θυσιάζει και τις πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες στο βωμό της δήθεν “εξυγίανσης”, τη στιγμή που κάνει ελάχιστα  για να περιορίσει την πραγματική σπατάλη, αυτή που προέρχεται από τη διεφθαρμένη κομματική πελατεία της.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]