Ήταν καλό που συνελήφθη η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής; Πρέπει οι ευθύνες να είναι και πολιτικές πέρα από ποινικές; Θα πρέπει να απαγορευτεί το κόμμα; Πόσο καλό ήταν που τρεις από τους συλληφθέντες βουλευτές αφέθησαν ελεύθεροι;

Παρά τους αμέτρητους τόνους μελάνι που έχουν χυθεί όλο αυτό το διάστημα, η υπόθεση της Χρυσής Αυγής όχι μόνο δεν τελείωσε, αλλά με τον αρχηγό της πλέον πίσω από τα κάγκελα, τώρα αρχίζει. Αφήνοντας λοιπόν για λίγο τις κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, τις ατομικές και συλλογικές ευθύνες για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του Σαχτζάτ Λουκμάν και σωρεία άλλων συντονισμένων ομαδικών πρακτικών βίας, προκύπτει ένα άλλο ερώτημα, που απευθύνεται κυρίως στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Ξέρετε ποιοί είναι αυτοί που ψηφίζετε;

Γιάννης Λαγός: Ο φάκελος της ΕΥΠ για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής περιλαμβάνει εκβιασμούς, προστασία σε μαγαζιά της νύχτας, διακίνηση γυναικών με σκοπό την πορνεία, “σπάσιμο” επιταγών και παράνομη οπλοφορία. Ο υπεύθυνος της Χ.Α. στον Πειραιά είναι “διακεκριμένος” νονός της νύχτας, δράση που δεν σταμάτησε βέβαια με την εκλογή του στο Κοινοβούλιο.

lagos

Γιώργος Γερμενής: Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Τα Νέα”, η σύζυγος του “Καιάδα”, Ευγενία Χρήστου (και υπεύθυνη του μετώπου γυναικών της Χ.Α.) διαθέτει οικογενειακή επιχείρηση αρτοσκευασμάτων. Το ότι η επιχείρηση (στην οποία δούλευε και ο Γερμενής) απασχολεί αποκλειστικά αλβανούς, μάλλον ρίχνει… στον Καιάδα τις διακηρύξεις της Χρυσής Αυγής για “δουλειά μόνο σε έλληνες”. Ωστόσο η υπεύθυνη της επιχείρησης έχει “ξεχάσει” να πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές στους εργαζόμενούς της, με αποτέλεσμα να χρωστάει 470.000 στο ΙΚΑ (για μικρότερα ποσά επιχειρηματίες έχουν μπει φυλακή).

Χρήστος Παππάς: Πέρα από τα παράνομα όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι του (όπως και στα σπίτια των περισσότερων μελών της Χ.Α. όπου έγινε έλεγχος), ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε στην κατοχή του τέσσερα ευαγγέλια παλαιού τύπου ανεκτίμητης αξίας, τα οποία ενδέχεται να εμπίπτουν στον νόμο περί αρχαιοτήτων.

SONY DSC

Νίκος Μιχαλολιάκος: Όπως συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις, έτσι και στη Χρυσή Αυγή, ο αρχηγός δίνει… τον τόνο. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος πέρα από το ότι έχει συλληφθεί τέσσερις φορές (η μία εκ των οποίων για σειρά βομβιστικών ενεργειών) κατέχει με τη σύζυγό του και επίσης βουλευτή, Ελένη Ζαρούλια, “ροζ ξενοδοχείο” στην πλατεία Αττικής, στο οποίο απασχολούνται και αλλοδαποί.

Παρά το γεγονός ότι το ξενοδοχείο είναι εν λειτουργία από το 2000, ο ιδιοκτήτης του υποβάλλει μηδενικές δηλώσεις ΦΠΑ αν και οι υπηρεσίες που παρέχει υπόκεινται σε ΦΠΑ και συνεπώς εισπράττει ΦΠΑ από τους πελάτες του. Το πώς εξηγείται ότι για 13 συνεχή έτη το ξενοδοχείο εμφανίζεται να μην εισπράττει ούτε ένα ευρώ ΦΠΑ από την παροχή υπηρεσιών και ως εκ τούτου να μην αποδίδει ΦΠΑ, είναι άξιο αναφοράς. Εκτός κι αν δεν εκδίδει καθόλου αποδείξεις, πράγμα που συνιστά βαριά φορολογική παράβαση.

Αν ήθελαν θα τους “τέλειωναν”
Πέρα βέβαια από τα “κορυφαία” στελέχη του κόμματος, τα οποία δίνουν και το παράδειγμα, η πλειοψηφία των οργανωμένων οπαδών του, έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τις αρχές, υποπίπτοντας σε παραβάσεις του μισού σχεδόν ποινικού κώδικα, προς απογοήτευση ψηφοφόρων του κόμματος, που πιστεύουν ότι οι “πατριώτες” αυτοί ήρθαν στο Κοινοβούλιο απευθείας από το Άγιο Όρος.

Όπως όμως συνέβαινε έως τώρα -και ξαφνικά όλοι τώρα πέσαν από τα σύννεφα- όλες αυτές οι υποθέσεις είναι γνωστές και καταγεγραμμένες από τις αρχές, έχουν μπει όμως στο συρτάρι κατόπιν φυσικά άνωθεν εντολής. Για να μην εκτίθενται ανεπανόρθωτα λοιπόν, ας μην διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους οι διοικούντες αυτή τη χώρα, γιατί αν όντως ήθελαν να τους “τελειώσουν” θα το είχαν ήδη κάνει. Οι αφορμές παραείναι πολλές.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]