«Σφαίρα 7.52 χιλιοστών» προσπάθησε να περάσει κρυφά η Ελένη Ζαρούλια, μέσα σε τσάντα με ρούχα που προοριζόταν για τον άντρα της, κατά τη διάρκεια της κράτησης του στην Αντιτρομοκρατική. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, «δε μπόρεσε να δικαιολογήσει» το πώς βρέθηκε η σφαίρα εκεί.

Κακοφόρμισε η είδηση, αφού δεν εμφανίστηκε στην ώρα της. Αν η συγκεκριμένη αποκάλυψη(;) είχε δει το φως της δημοσιότητας τα πρώτα 24ωρα της κράτησης Μιχαλολιάκου, θα επρόκειτο περί σεναριακού αριστουργήματος: Ο Μιχαλολιάκος επιχειρεί «ηρωική έξοδο» με τη βοήθεια της συντρόφου του – τους καταστρέφουν τα σχέδια, όμως, οι άντρες της αντιτρομοκρατικής. Κι όλα αυτά με μηδενικό νομικό κόστος, αφού η δικογραφία που σχηματίστηκε αφορά πλημμέλημα.

Με την ελπίδα πως θα αποτυπωθεί στην κοινή γνώμη η συμβολική διάσταση μιας πιθανής αυτοκτονίας, είναι να απορεί κανείς τελικά: Πώς και δεν διοχέτευσαν οι ίδιοι οι Χρυσαυγίτες την είδηση (αν δεν διοχέτευσαν οι ίδιοι οι Χρυσαυγίτες την είδηση) στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, νωρίτερα;

Σφαίρες και πράσινα άλογα. Μήτε τα γέλια της Ζαρούλια σε γαλανόλευκο τηλεοπτικό σκηνικό την επομένη των συλλήψεων, μήτε η «απογοητευτική» κατάθεση του «μεγάλου» ηγέτη στον ανακριτή μπορούν να δικαιολογούν τις προθέσεις τους. Σε λίγο θα μας πουν πως στην κατοχή της βρέθηκε και υδροκυάνιο, στα πρότυπα των Χίτλερ και Εύας Μπράουν.

Στην προσπάθεια τους να μας πείσουν ότι θα μπορούσε ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής να μεταμορφωθεί σε σύμβολο αντίστασης, πέφτουν σε αντιφάσεις. Είτε θέλοντας να συγκρατήσουν τις δεδομένες απώλειες, είτε επιθυμώντας να προκαλέσουν σοκ στον κόσμο τους αυτόγελοιοποιούνται.

Ο ίδιος άνθρωπος που παρουσιάζεται έτοιμος να βάλει τέλος στη ζωή του, στον ανακριτή ουσιαστικά άδειασε την ίδια του την ύπαρξη. Απεμπόλησε τόσο τη δράση του, όσο και την ιδεολογία του. Δίχως ντροπή. Ουσιαστικά απέδειξε πως προκειμένου να τη γλιτώσει, πουλάει φθηνά το «πολιτικό τομάρι» του.

Δεν είχαν ούτε τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια να υπερασπιστούν τα πεπραγμένα τους – υπήρχε περίπτωση να τολμήσουν να αναμετρηθούν με τις ιδέες, μα και με τις συνέπειες αυτών; Τελικά υπάρχουν κι άλλα, χειρότερα, να περιμένει κανείς από μια νεοναζιστική χυδαία και εγκληματική οργάνωση. Κι ας άλλαξαν ρόλους από τη μια μέρα στην άλλη. Όμως οι λύκοι, που έγιναν αρνάκια δεν πείθουν. Ούτε με σφαίρες…

Κώστας Μερκουράκης

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]