Γιατί πολύ απλά δεν ήταν εκεί. Αναφέρομαι στην απεργία της Τετάρτης όπου η Χρυσή Αυγή ήταν άφαντη. Όσο και να έψαχνες… καμία σημαιούλα-κοντάρι, καμία στολή παραλλαγής, πουθενά τα φουσκωτά μέλη της. Άλλη μια περίτρανη απόδειξη ότι η Χρυσή Αυγή είναι τόσο με τα συμφέροντα των εργαζομένων και του απλού κόσμου όσο είναι ηΝΔ και το ΛΑΟΣ. «Να βγούνε οι Έλληνες με σημαίες», τόσο αόριστα υποστήριξε η Χρυσή Αυγή την απεργία γιατί η Χρυσή Αυγή δεν είναι με τις απεργίες, τις πορείες και τις διαδηλώσεις, ούτε στο Σύνταγμα πέρσι ήταν.

Άλλωστε από την είσοδό τους στην Βουλή οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν ασχολούνται με τίποτε άλλο από το να παραληρούν για τους κακούς μετανάστες που φταίνε για όλα και να κάνουν ερωτήσεις στην Βουλή για γέροντες και παστίτσια. Μέχρι εκεί εξαντλείται η πολιτική τους. Για τα μνημόνια, τις περικοπές και τους πλούσιους φοροφυγάδες που μια ζωή δεν πληρώνουν τίποτα… καμία νύξη, άντε κάνα τσιτάτο του τύπου «σκατά στα μνημόνια» χωρίς κανένα πολιτικό φυσικά υπόβαθρο και φυσικά τους πλούσιους, τους μεγαλοεπιχειρηματίες και όλη αυτήν την ελίτ της Ελλάδος ούτε καν την αγγίζουν. Κι αυτό γιατί την αντιπροσωπεύουν. Η Χρυσή Αυγή είναι το τελευταίο χαρτί ενός συστήματος που βλέπει ότι καταρρέει και μη μπορώντας πλέον να πείσει τον κόσμο παίζει το τελευταίο της χαρτί, αυτό της τρομοκρατίας.

Τα παραδείγματα είναι απτά. Η Χρυσή Αυγή ποτέ δεν έχει αναφερθεί στις κακές τράπεζες και στους κακούς τραπεζίτες, για την κρίση δεν φταίνε αυτοί που τα φάγανε και τα τρώνε ακόμα αλλά οι μετανάστες που βγάζουν 1 ευρώ στα φανάρια. Επιπλέον σε μια πρόσφατη συζήτηση στην Βουλή για το αν θα πρέπει το δημόσιο (το ήδη υπερχρεωμένο) να βοηθήσει στο στήσιμο του μουσείου Λάτση η Χρυσή Αυγή ήταν υπέρ όσο δεν πάει… για τον μεγάλο ευεργέτη. Και αναρωτιέμαι από πότε είναι ο Λάτσης μεγάλος ευεργέτης; Επειδή έφτιαξε 3 mall για να τα οικονομάει ή επειδή είναι πλούσιος άρα θα ‘χει δώσει κάνα φράγκο σε καμιά φιλανθρωπία. Κάποτε οι ευεργέτες έφτιαχναν σχολεία και νοσοκομεία και τα πρόσφεραν στο δημόσιο δωρεάν για όλους, κάποτε οι ευεργέτες οικοδομούσαν ολόκληρη την Ελλάδα, τώρα «οι ευεργέτες» όπως τους χαρακτηρίζει η Χρυσή Αυγή ζητούν συνεχώς κι άλλες φοροαπαλλαγές όταν αυτοί φορολογούνται με 25% και ο απλός εργαζόμενος με 40%.

Τόσο απλά.

Η στάση της βέβαια δεν είναι κάτι το περίεργο ή ότι κάνει καμιά ιδιαίτερη εντύπωση. Η Χούντα του Παπαδόπουλου τα ίδια έκανε. Τα ‘χε «τάτσι μήτσι κότσι» με τα ίδια μεγάλα τζάκια και τους ίδιους μεγαλοεπιχειρηματίες που η Χρυσή Αυγή τους επονομάζει μεγάλες προσωπικότητες.

Μια μέρα μετά την μεγάλη πορεία της Τετάρτης όπου πλήθος εργαζομένων διαδήλωσε, οι Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν στην κοινότητα των Τανζανών στην Κυψέλη, γιατί αυτό ξέρουν μόνο να κάνουν…να σκοτώνουν.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]