Πόσα Photoshop θα κάνουμε στην ζωή μας ώστε να βλέπεται; Πόσα Photoshop θα κάνουμε σε μας για να χωράμε μέσα σε αυτήν; Για να κρύψουμε την ασχήμια και το ψέμα μέσα στα οποία μας ανάγκασαν και δεχτήκαμε πολλές φορές μετά χαράς να ζούμε;

Όλη η ζωή μας λοιπόν δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα κακοφτιαγμένο photoshop…

O Έλληνας για να κρύψει την μιζέρια της ζωής του, μέσα από τις κυριλάτες φωτογραφίες του κοινωνικού του προφίλ. Ο μετανάστης για κρύψει την πικρή ζωή της νέας του πατρίδας στα μάτια αυτών που ‘χουν μείνει στην παλιά. Το γυναικείο φύλο για να κρύψει τα ψεγάδια της φυσικής υπαρξής του και να ταιριάξει με τα κοινωνικά πρότυπα ομορφιάς. Οι άντρες για να αναδείξουν την απαραίτητη αντρίλα, οι σύζυγοι την απαραίτητη νοικοκυροσύνη, το ζευγάρι για να δείξει τη δήθεν ευτυχία του, οι ερωτευμένοι για να αποδείξουν ότι είναι ερωτευμένοι, οι φτωχοί για να κάνουν μόστρα. Οι φωτογράφοι για να κρύψουν την ασχήμια της πόλης μας, οι διαφημιστές για να προσθέσουν χαμόγελα μπας και κρύψουν, μπας και ξεχάσουμε, την έλλειψή τους.

Και έτσι ζούμε, παραμορφώνοντας την ζωή μας, την αλήθεια, τους εαυτούς μας, τους άλλους.

Ο γείτονας γίνεται τρελός, επειδή δεν έχει τις ίδιες συνήθειες με μας, το κορίτσι γίνεται προβληματικό, γιατί δεν θέλησε οικογένεια, το γειτονόπουλο γίνεται κωλόπαιδο, επειδή δεν έγινε όπως η κοινωνία ήθελε.

Άλλωστε, παραμορφώνοντας την αλήθεια των άλλων ξεχνάμε την δική μας προσωπική παραμόρφωση, αυτή που χουμε φτιάξει για να χωράει στην πολύχρωμη επιφάνεια της οθόνης.

«Η παραμόρφωση είναι όλη δική μας» έγραψε ένας καθηγητής του Ανδρέα- Δημήτρη, ενός από τους 4 συλληφθέντες. Πόσο δίκαιο έχει.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]