Έξι χρόνια συμπληρώνοντας σήμερα από την πιο στυγνή δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τον Χρυσαυγίτη Ρουπακιά στο Κερατσίνι. Στις 5μισή το απόγευμα το κεντρικό κάλεσμα για την πορεία από το σημείο δολοφονίας του στην Οδό Παύλου Φύσσα 60, στο Κερατσίνι. Στις 6 στην Καμάρα στη Θεσσαλονίκη.

Σήμερα, Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη φορείς, συλλογικότητες, σωματεία και αντιρατσιστικές οργανώσεις που θα ξεκινήσουν από το μνημείο του Παύλου στο Κερατσίνι και μέχρι το κέντρο του Πειραιά θα ζητήσουν «Ολοι μαζί, να σβήσουν οι ναζί». Μια πορεία που στηρίζουν οι γονείς του Παύλου και τα τελευταία χρόνια έχει αποδείξει τη δυναμική της με τη μαζική συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων αποφασισμένων να μην παραδοθούν οι γειτονιές στο σκοτάδι.

Επίσης, μήνυμα μνήμης αλλά και αντιφασιστικής εγρήγορσης έστειλαν και χθες, Τρίτη 17/9 άνθρωποι όλων των ηλικιών από τον χώρο των Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, όπου πραγματοποιήθηκε συναυλία. Συμμετείχαν: Άλλος κόσμος, Ματούλα Ζαμάνη, Nightstalker, No Hard Feelings, Social Waste, The Titz, Dj Moya.

«Φέτος βρισκόμαστε λίγο πριν το τέλος της δίκης οπότε η σημειολογία είναι πολλαπλή και γιατί έμεινε η Χρυσή Αυγή εκτός Βουλής αλλά και γιατί θα βγει η απόφαση εντός των επόμενων μηνών όπου περιμένουμε ότι θα είναι θετική προς την κατεύθυνση που επιθυμούμε δηλαδή στη συνολική καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης», επισήμανε μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η δικηγόρος της Οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου, ενώ προσέθεσε ότι «σε συνδυασμό με τις πρόσφατες αποφάσεις που ήταν οι πρώτες που καταδίκασαν υψηλόβαθμα στελέχη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής για αδικήματα που είχαν διαπράξει κατά τον χρόνο που ήταν βουλευτές θεωρούμε ότι και στη δίκη του Εφετείου θα έχουμε ένα αντίστοιχο αποτέλεσμα».

Παράλληλα η κ. Τομπατζόγλου σημείωσε: «Το ζήτημα είναι ότι αυτή η μέρα επειδή είναι ημέρα αφιερωμένη στον Παύλο είναι μέρα μουσικής. Είναι κάτι το οποίο τους δίνει μία σχετική παρηγοριά όταν βλέπουν νέο κόσμο να τους στηρίζει και περιμένουν κι εκείνοι το αποτέλεσμα της δίκης».

Πορείες σήμερα σε όλη τη χώρα ενάντια στον φασισμό

Παράλληλα, αντιφασιστικά συλλαλητήρια στη μνήμη του Παύλου Φύσσα διοργανώνονται απόψε από το Κερατσίνι έως την Καμάρα στη Θεσσαλονίκη και από την πλατεία Αγοράς στα Χανιά μέχρι την Κεντρική Πλατεία στην Ξάνθη. Αντιφασιστικές συλλογικότητες, αναρχικές και αριστερές οργανώσεις, ενώνουν τη φωνή τους μαζί με την οικογένεια του Παύλου Φύσσα και καλούν τον κόσμο να δώσει έως το τέλος τον αγώνα για την εξάλειψη του φασισμού, κατεβαίνοντας στον δρόμο. «Δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί ξανά κανένας ελεύθερος άνθρωπος από χέρι ναζί», τονίζει σε σχετική ανακοίνωση η οικογένεια.

Τα καλέσματα για τις διαδηλώσεις:

Θεσσαλονίκη, Καμάρα 6 μ.μ.

Γιάννενα, Περιφέρεια 6 μ.μ.

Χανιά, Πλατεία Αγοράς 7 μ.μ.

Ηράκλειο, Λιοντάρια 7 μ.μ.

Πάτρα, Πλ. Γεωργίου 6 μ.μ.

Βόλος, Πλατεία Ελευθερίας 7 μ.μ.

Ξάνθη, Κεντρική Πλατεία 6 μ.μ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]