Συγκλονισμένη η υφήλιος παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις στην Ελλάδα και ασφαλώς ο μεγάλος γρίφος που βασανίζει κάθε πολίτη στα πέρατα της Γης είναι ο «μυστικός» διάλογος Ντάισελμπλουμ – Βαρουφάκη.

Τι ειπώθηκε τελικά ανάμεσα στους δύο άνδρες αμέσως μετά το τέλος της κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσαν στο υπουργείο Οικονομικών;

Τα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε στον Γιάννη Βαρουφάκη «You just killed troika» και ο «Yanis ο τροϊκοφάγος» αποκρίθηκε με ένα Ρουβικό και ηρωικό ΟΥΑΟΥ.

Πόσο σίγουροι όμως μπορούμε να είμαστε πως αυτός ήταν πράγματι ο διάλογος; Επειδή το είπε το Mega εμείς το δέσαμε κόμπο; Όχι δα!

Η Σαλαμάνδρα ρίχνει φως στο «σκοτεινό» διάλογο. Κάναμε ρεπορτάζ και διαπιστώσαμε πως υπάρχουν πολλές ακόμη εκδοχές της συνομιλίας.

Αν ο Ντάισελμπλουμ είπε πράγματι, όπως αναφέρουν τα ελληνικά ΜΜΕ, «You just killed troika», επικρατέστερες είναι ασφαλώς οι εκδοχές που τελειώνουν σε «όικα» ή κάτι παρεμφερές:

-Μόλις σκότωσες την Τρόικα
-ΟΥΑΟΥ!
-Γατάκι, δεν την ξέρεις καλά την Τρόικα
-ΝΙΑΟΥ
-Τσαντίστηκα, πάω ν` ακούσω την Eroica (Μπετόβεν)
-ΟΥΑΟΥ! (θαυμασμού)
-Τσαντίστηκα, πάω ν` ακούσω τo Erotica (Μαντόνα)
-OYAOY! (απογοήτευσης. Τον είχε για πιο ψαγμένο)
-Προβλέπω νέα Περεστρόικα!
-ΟΥΑΟΥ (αμηχανίας)

Από την άλλη μεριά, αν ισχύουν πηγές της Κομισιόν που αναφέρουν πως ο Ντάισελμπλουμ είπε «Αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος», δηλαδή «Τhat was a big mistake», τότε το πράγμα αλλάζει.

Θα μπορούσε δηλαδή ο διάλογος να ήταν ως εξής:

-Τhat was a big mistake!
-WOW!
-I wanna see Plastira Lake
-NOW???
-Next time I`ll bring you a space Cake
-WOW!
-I need a rare steak!
-Vlachica
-Ι need a break!
-Kit Kat!
-For God`s sake!
-Amen

Φυσικά, πολλοί αμφισβητούν όλα τα παραπάνω και ισχυρίζονται πως ο διάλογος ήταν πολύ πιο… αθώος και ανθρώπινος απ` ό,τι νομίζουμε.

Για παράδειγμα ορισμένοι υψηλοί αξιωματούχοι του State Department εμπιστεύθηκαν αποκλειστικά στη Σαλαμάνδρα (θα τον φάμε τον Παπαχελά) τις παρακάτω εκδοχές.

-M` έχει γαμήσει το στομάχι μου!
-ΚΑΚΑΟ!
-Την πυρκαγιά που ανάψαμε
-Μια νύχτα στο Μανάο

(Οι δύο άνδρες είναι λάτρεις του Νίκου Καββαδία και συχνά προσπαθούν να αιφνιδιάσουν ο ένας τον άλλον. Πετάνε ένα στίχο στο ξεκάρφωτο και ο άλλος πρέπει να συμπληρώσει)

-Πάω για να προλάβω να δω τον Σάκη στον Ηρακλή!
-ΟΥΑΟΥ! (προς τιμή του καλλιτέχνη)
-Μου λείπει ήδη ο Σαμαράς!
-Είσαι ΓΚΑΟΥ!

cooper

ΥΓ: Επειδή κάποιοι ξαφνικά ανακάλυψαν μόλις χθες το μαλλί του Ντάισελμπλουμ και τον κορόιδευαν, να σας υπενθυμίσω πως ακόμη και ο Μπράντλεϊ Κούπερ τον έχει μιμηθεί στο «American Hustle».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]