Η Μάντσεστερ Σίτι χρειαζόταν ακόμα ένα γκολ μέσα στην έδρα της Μπάγερν Μονάχου για να τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου της και να έχει πιο εύκολο αντίπαλο στους 16 του Champions League. Ο τεχνικός της ομάδας, Μανουέλ Πελεγκρίνι, δεν φαίνεται να το γνώριζε.

Συγκεκριμένα, οι «πολίτες» κέρδισαν την Μπάγερν Μονάχου μες στη Γερμανία με 3-2 ενώ είχαν χάσει στην Αγγλία με 1-3. Με απλά μαθηματικά και ελάχιστες ποδοσφαιρικές γνώσεις, καταλαβαίνει κανείς ότι με ακόμα ένα γκολ και το σκορ στο 4-2 υπέρ των Άγγλων, η ομάδα του Πελεγκρίνι θα ξεπερνούσε αυτήν του Πέπε Γκουαρντιόλα και θα έπαιρνε την πρωτιά στον όμιλο.

Αυτό γιατί στο Champions League, σε περίπτωση ισοβαθμίας, το πρώτο κριτήριο για το ποιος υπερισχύει είναι οι βαθμοί στα δύο ματς μεταξύ των δύο ομάδων που ισοβάθμισαν. Στα μεταξύ τους ματς είχαν και οι δύο από μία νίκη. Επόμενο κριτήριο όμως, είναι η διαφορά τερμάτων μεταξύ των δύο ομάδων στα μεταξύ τους ματς. 1-3 το πρώτο 2-3 το δεύτερο, προφανώς οι Βαυαροί πήραν την πρώτη θέση. Με ένα ακόμα γκολ όμως, οι «citizens» προσπερνούσαν τους Γερμανούς με περισσότερα εκτός έδρας γκολ.

Παρόλα αυτά, στη διάρκεια του αγώνα οι κινήσεις του Μανουέλ Πελεγκρίνι, ήταν τουλάχιστον ανορθόδοξες για τα συγκεκριμένα δεδομένα. Το 3-2 έγινε στο 62’ οπότε η Σίτι είχε περίπου μισή ώρα να «ψάξει» το 4ο γκολ που θα της έδινε την πρώτη θέση του ομίλου και πιθανότατα μια πιο εύκολη κλήρωση στη φάση των 16 της διοργάνωσης.

Τι έκανε από εκείνο το σημείο; Έβγαλε τον Νταβίντ Σίλβα για να βάλει τον Αλβάρο Νεγρέδο (λογικό) και στο 88’ έβγαλε τον επιθετικό, Έντιν Ντζέκο και έβαλε τον μέσο, Τζακ Ρόντγουελ, ο οποίος φημίζεται περισσότερο για τα αμυντικά του καθήκοντα παρά για τις επιθετικές του αρετές.

Κάπου εκεί αρχίζουν τα ερωτηματικά. Όπως η πιο λογική απορία που μπορούσε να εκφράσει κανείς. Οπαδός, συμπαίκτης, αντίπαλος, δημοσιογράφος, βοηθός, φροντιστής. «Κόουτς γιατί δεν βάζεις μέσα τον Αγκουέρο μπας και βάλουμε άλλο ένα γκολ και πάρουμε την πρώτη θέση. Και ισοπαλία να έρθει το ματς από δεύτεροι δεν κουνιόμαστε».

Ας είναι καλά ο δημοσιογράφος του Sky Sports που του έκανε ακριβώς αυτή την ερώτηση στη μεικτή ζώνη για να πάρει την εξής απάντηση: «Θα τον έβαζα αν πετυχαίναμε ένα τέταρτο γκολ. Γι’ αυτό και τον είχα σηκώσει για ζέσταμα. Ήταν σημαντικό να τερματίσουμε πρώτοι αλλά ήταν δύσκολο να πετύχουμε άλλα ΔΥΟ γκολ και για αυτό έβγαλα τον Σίλβα μετά το 70’ γιατί είχε καιρό να παίξει».

Στο πάνελ της εκπομπής του Sky Sports όλοι οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν εύλογες απορίες για το αν ο Πελεγκρίνι είχε καταλάβει αν το 4-2 ήταν αρκετό για την πρώτη θέση. Δηλαδή άλλο ένα γκολ και όχι δύο όπως είχε ο ίδιος στο μυαλό του και το είπε δημόσια. Το ακόμα πιο αστείο της υπόθεσης, είναι ότι του γίνεται δεύτερη φορά η ίδια ερώτηση και απαντάει ακριβώς το ίδιο πράγμα: «Ήταν σημαντικό να πετύχουμε άλλο ένα τέρμα και αν το καταφέρναμε ίσως έκανα κάποια ακόμα αλλαγή. Αλλά με το δεδομένο σκορ δεν ήθελα να ρισκάρω την κατάσταση του Νταβίντ Σίλβα». ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.

Οπως πολύ σωστά υπογραμμίζουν και οι Γκρέαμ Σούνες και Τζέιμι Κάραγκερ (στο παρακάτω βίντεο), η ευθύνη δεν είναι αποκλειστικά του Πελεγκρίνι, αλλά και των βοηθών του, που δεν συζήτησαν και δεν ανέλυσαν όλα τα πιθανά σενάρια κατάληψης της πρώτης θέσης, πέραν του προφανούς 3-0. Επίσης, μερίδιο ευθύνης (το μικρότερο) έχει και ο αρχηγός της ομάδας, Βενσάν Κομπανί που βρισκόταν στον πάγκο και εκείνη την ώρα, αφού βλέπει ότι κοιμούνται όλοι οι υπόλοιποι θα έπρεπε να τον «ταρακουνήσει» και να του πει: «Μίστερ, βάλε μέσα τον Αγκουέρο μπας και πάρουμε την πρώτη θέση. Μην κοιμάσαι».

Καλά όλα αυτά, αλλά στην πράξη δεν έγινε τίποτα. Στην πικρή πραγματικότητα, η Σίτι αντί για κάποια εκ των Ολυμπιακού και Λεβερκούζεν, μπορεί να κληρωθεί με την Μπαρτσελόνα ή την Ρεάλ Μαδρίτης. Όνειρα γλυκά…

ΥΓ. Προφητικός ο Θεόδωρος Πάγκαλος, που πριν από λίγο καιρό είπε πως «για όλα φταίει ο Πελεγκρίνι».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]