Η είδηση στα Μ.Μ.Ε σε ολόκληρο τον κόσμο σχεδόν επισκιάζεται από την βομβιστική επίθεση στη Βοστόνη, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί την τεράστια σημασία που έχει ένα γεγονός όταν 70 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους. Ο λόγος γίνεται για το σεισμό μεγέθους 7.8 Ρίχτερ που ”χτύπησε” χθες τα σύνορα του Ιράν- Πακιστάν προκαλώντας μεγάλες ζημιές και στις δύο χώρες.

Ανέκαθεν όμως τέτοιου μεγέθους φυσικές καταστροφές δίναν έμπνευση στους σκηνοθέτες ώστε να τα μεταφέρουν στην μεγάλη οθόνη των κινηματογράφων. Τέσσερις ταινίες με θέμα τις φυσικές καταστροφές, οι οποίες πλέον θεωρούνται από τις κλασσικές του είδους!

The Day After Tomorrow (Μετά Την Επόμενη Μέρα-2004)
Mε το χαρακτηρισμό της blockbuster ταινίας, το “The Day after tomorrow” δεν ήταν μία ακόμη ταινία καταστροφής του πλανήτη. Περιέχει δόσεις πολιτικής σάτιρας αλλά και μία κοινωνική ματιά στις σχέσεις των ανθρώπων κατά τη διάρκεια μιας επερχόμενης καταστροφής.

Το σενάριο θέλει έναν κλιματολόγο, τον Jack Hall  να ανακαλύπτει ότι το φαινόμενο της παγκόσμιας υπερθέρμανσης πρόκειται να ενεργοποιηθεί σύντομα, δίχως να έχει όμως πλήρης επίγνωση των καταστροφικών συνεπειών αυτού του φαινομένου. Ο καιρός τρελαίνεται και οι κάτοικοι της Αμερικής προσπαθούν να μεταναστεύσουν σε πιο ζεστά μέρη, ενώ ο ίδιος ο  Jack Hall προσπαθεί να σώσει το γιο του και τους φίλους του, οι οποίοι βρίσκονται παγιδευμένοι στην Νέα Υόρκη.

 

 

Τhe perfect storm( Καταιγίδα-2000)
Το σενάριο σίγουρα δεν θα μπορούσε να προταθεί για όσκαρ πρωτοτυπίας, αλλά παρ όλα αυτά καταφέρνει να κρατήσει τον θεατή σε αγωνία καθ όλη τη διάρκεια της εξέλιξης της δράσης της ταινίας.

Τον Οκτώβρη του 1991 , η αλιευτική βάρκα του Andrea Gail  επιστρέφει στο λιμάνι με μηδαμινή σχεδόν ψαριά. Έτσι το πλήρωμα αποφασίζει να πραγματοποιήσει ένα ακόμη ταξίδι αγνοώντας την προχωρημένη ώρα και τα ανήσυχα κύματα. Το πλήρωμα όμως, θα παγιδευτεί σε μία τεράστια καταιγίδα και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να ξεφύγει. Η ιστορία είναι αληθινή, ενώ το σενάριο βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του 1997 από τον Sebastian Junger.

 

 


Volcano( Το ηφαίστειο-1997)

Ένας σεισμός πλήττει την πολιτεία του Los Angeles, χωρίς να προκαλέσει ωστόσο σοβαρές ζημίες στην πόλη. Όταν κάποιοι εργάτες όμως επιχειρούν να κάνουν κάποια έργα στη σήραγγα του μετρό καίγονται μέχρι θανάτου. Υπάρχουν υποψίες ότι ο σεισμός ενεργοποίησε υπογείως ένα ηφαίστειο, αλλά κανείς δεν τολμά να το επιβεβαιώσει ώσπου τεράστια κύματα λάβας κατακλύζουν ολόκληρη την πόλη.

Η συγκεκριμένη ταινία πρόκειται για μία κλασσική ταινία καταστροφής με αρκετά καλό καστ και δόσεις αδρεναλίνης και αγωνίας όπου ακριβώς  χρειάζεται.

 

 

 

Earthquake-1974
Τα 70’s ήταν αναμφίβολα η δεκαετία που οι ταινίες καταστροφής όχι μόνο είχαν την τιμητική τους στο Hollywood αλλά και λατρεύονταν από το κοινό. Σε αυτές τις ταινίες τότε, μιας και ήταν της “μόδας” συναντούσαμε την αφρόκρεμα του Hollywood, να πασχίζει με κάθε τρόπο για να σώσει τη ζωή του.

Κάπως έτσι είναι και η ταινία “Earthquake”. Ένας τεράστιος σεισμός πλήττει το Los Angeles και εμείς παρακολουθούμε μία ομάδα ανθρώπων να παλεύει για την επιβίωση. Άνθρωποι διαφορετικοί που κρύβουν μυστικά και πάθη αλλά υπό την απειλή του θανάτου δεν διστάζουν να τα αφήσουν όλα πίσω και να συνεργαστούν ακόμη και με το χειρότερο εχθρό τους!

 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]