Έκτακτο παράρτημα: ο power user του twitter Αλαφούζος ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να φτιάξει πρωτάθλημα με αυτόν, εκείνον, τον άλλον και τον παράλλον αλλά χωρίς τον Ολυμπιακό… Με την άποψη αυτή συντάχθηκε και ο κοσμαγάπητος δικηγόρος, παράγοντας του ποδοσφαίρου και πρόεδρος της Παναχαϊκής Αλέξης Κούγιας.

Όπως συμβαίνει στο 99,9% των διασπάσεων που γίνονται στην Αριστερά (κάνα δυο γίνανε της προκοπής, αλλά καλές), έτσι και οι διασπάσεις που γίνονται στην κοινωνική ζωή εν γένει είναι δείγματα εκφυλισμού *.

Προφανώς, το να διασπαστεί το θεαματικότερο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στον κόσμο ** αποτελεί δείγμα εκφυλισμού, όχι του πρωταθλήματος, αλλά του ελληνικού ποδοσφαίρου και αθλητισμού, γενικότερα. Το διαλεκτικό ολίσθημα που διαπράττει ο Αλαφούζος είναι που ταυτίζει τη δήθεν ρήξη με το κατεστημένο με τη ρήξη με το πρωτάθλημα του Μαρινάκη και το λειτουργικό ολίσθημα που διαπράττει το twitter είναι που δε σβήνει post όταν γράφονται σάχλες.

Μπούρδες επί της ουσίας… Η λογική της διάσπασης πάντοτε αναγνωρίζει την ανάγκη εξυπηρέτησης ενός σκοπού, ο οποίος δεν μπορεί να εκπληρωθεί λόγω συσχετισμού δυνάμεων – η και καλά επίδειξη τσαμπουκά που επιχειρεί ο Αλαφούζος πρέπει να αναγνωρίζει πρωτίστως ότι δε μπορεί να επιβάλει τίποτα και σε κανέναν. Νέτα σκέτα. Εκεί που κρίνονται όλα είναι αν οι σκοποί είναι ευγενείς και έχουν πραγματικό όραμα – το να στήσεις δίπλα στην παράγκα τσαντίρι ΔΕΝ είναι όραμα.

Βεβαίως, η κίνηση Αλαφούζου κρύβει και στρατηγικό βάθος σύγχρονου φοιτητικού συνδικαλισμού: απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες. Όποιες συνταχθούν μαζί του, επειδή βαρέθηκαν να παίζουν μπάλα και έχουν αυτοκτονικές τάσεις, έχει καλώς – σιγά μην ιδρώσει το αυτί του. Όποιος κωλώσει, θα τον καταγγείλει ο Αλαφούζος για ατολμία, ενσωματωμένο στο διεφθαρμένο σύστημα, τιμητή τον προσπαθειών εξυγίανσης, υπήκοο του Μαρινάκη και δολοφόνο των ανθρώπων, γενικότερα.

Εδώ έρχεται και ο Κούγιας για να στηρίξει (ή να «κάψει»;) την πρόταση Αλαφούζου, δίνοντας μάλιστα και ονόματα ομάδων που συσπειρώνονται από την αγανάκτηση για τη σαπίλα, με την οποία ουδεμία σχέση δεν είχαν τόσα χρόνια. Βεβαίως, κρατά κρυφή και μια ομάδα – έκπληξη (ή «ζονκ»), λες και αυτή τη στιγμή υπάρχουν και άλλοι πολλοί σοβαροί παίκτες στο ελληνικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον ***.

Τέλος πάντων, «για να κόψουμε μια μεγάλη ιστορία μικρή», η κατάσταση θα μπορούσε να κάνει και χρήστες κρακ σε ρέιβ πάρτι να βαρεθούν. Ο μικρομεγαλισμός διάφορων παραγόντων, διάφορων μεγάλων συλλόγων είναι πραγματικά ανεκδιήγητος, κυρίως επειδή τέτοιο αντίπαλο δέος μόνο επιβεβαιώνει με τον πιο καταφατικό τρόπο την αυτοκρατορική κυριαρχία του Μαρινάκη. Κατάντια πραγματική – ειδικά αν σκεφτούμε ότι χρειάστηκαν μόλις μερικοί μήνες για να καταστεί η Β’ Πανκοκκαλιακή (η περίοδος που διανύουμε) ηγεμονική δύναμη στην Ελλάδα.

Βέβαια, οι διασπάσεις – εκτός του ότι όταν είναι διδακτικές, αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη – μπορούν να αποδειχθούν και καλό πράγμα… Σκεφτείτε απλά, αντί για μια ψευτο – SuperLeague, να έχουμε δύο πραγματικές Β’ Εθνικές (και μια Football League)… Τέλειο;

* Εξαίρεση αποτελεί η διάσπαση Βούλας Παπαχρήστου – Λευτέρη Χαχαμίδη, η οποία αποκατέστησε allegedly τον Ηλία Κασιδιάρη, γιατί οι άτιμες οι φήμες δεν είναι καλό πράμα.
** Κόσμος: γεωγραφικός χώρος, προσδιορισμένος με πρώιμα αρχαιοελληνικά πρότυπα προκλασικής περιόδου, που εκτείνεται περίπου νοτιοανατολικότερα της Κέρκυρας, νοτιοδυτικότερα του Έβρου, βορειοανατολικότερα των Χανίων και βορειοδυτικότερα της νήσου Ρω (να μην ξεχνάμε και τη λατρεμένη «Κυρά της Ρω»).
*** Γενικά, η μυστικοπάθεια εξασφαλίζει χρόνο: τρανταχτό παράδειγμα ο πρίγκιπας του Τσάκα, ο οποίος ήταν πιτσιρικάς όταν μπήκε στο αεροπλάνο για Ελλάδα και τώρα είναι συνταξιούχος, με μνημονιακά κιόλας όρια συνταξιοδότησης… Ακόμα μοιράζει συνεντεύξεις ο Τσάκας.

Το Μαύρο πρόβατο

Σ.Σ.: Χαιρετίζω την προσπάθεια των παιδιών του 3point. Αξιέπαινοι και αξιέπαινες. Θα τα ξαναπούμε…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]