Ήταν 10 Ιουνίου του 1970, όταν ο Πολ Μακάρτνεϊ ανακοίνωνε ότι οι Beatles δεν θα ξαναδουλέψουν ποτέ πια μαζί. Η αντίστροφη μέτρηση για τη διάλυση των «σκαθαριών» είχε αρχίσει. Μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή, τίποτα δεν προμήνυε τον χωρισμό της θρυλικής μπάντας.

Υπήρχαν ορισμένα δείγματα ότι η μπάντα δεν ήτανε πλέον όπως παλιά αλλά οι ίδιοι φρόντιζαν να μην κάνουν φανερή την κρίση που υπέβοσκε στο εσωτερικό τους. Κάποιοι είπαν ότι έφταιγε η Yoko Ono άλλοι είπαν πως καλλιτεχνικοί λόγοι, προσωπικές στρατηγικές, γυναικείοι δάκτυλοι και επιχειρηματικές διαφορές, είχαν αλλοιώσει τη μεταξύ τους χημεία.

Η τελευταία live εμφάνιση των θρυλικών σκαθαριών ήταν στις 30 Ιανουαρίου του 1969 στην ταράτσα Apple Corps στον Λονδίνο.

Στις 30 Δεκεμβρίου του 1970 ο Πολ Μακάρτνεϊ αναλαμβάνει μία ακόμα πρωτοβουλία και με αγωγή του σε αγγλικό δικαστήριο ζητά τη διάλυση των «σκαθαριών». Το τέλος έρχεται και με τη δικαστική βούλα ύστερα από τέσσερα χρόνια, την ίδια μέρα. Όσες προσπάθειες και αν έγιναν με σκοπό την επανένωσή τους εξανεμίστηκαν όταν στις 8 Δεκμεβρίου του 1980 ο Τζον Λένον δολοφονήθηκε από τον Μαρκ Τσάπμαν.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]