Μια από τις πιο αγαπημένες ελληνίδες συγγραφείς, συνδεδεμένη στο μυαλό των ανθρώπων μιας ολόκληρης γενιάς με τα παιδικά τους χρόνια, η Ζωρζ Σαρή, έφυγε από τη ζωή το καλοκαίρι του 2012. Αυτή την άνοιξη ανεβαίνει διασκευασμένο στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν ένα από τα γνωστότερα έργα της, το «Όταν ο Ήλιος».

Η Ζωρζ Σαρή (1925 – 2012) ήταν ηθοποιός και συγγραφέας. Υπήρξε εκλεκτική ως ηθοποιός και διακρίθηκε ως συγγραφέας μυθιστορημάτων αλλά και βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας όπως το γνωστό σε όλους «Το γαïτανάκι» που θεωρείται κλασικό στο είδος του.

Στο «Όταν ο ήλιος» πρωταγωνίστριες είναι η Ζωή και η φίλη της η Κούλη , οι οποίες στην πραγματικότητα είναι οι συγγραφείς και συνοδοιπόροι Ζωρζ Σαρρή και Άλκη Ζέη. Μας διηγούνται την Ιταλική εισβολή και την Γερμανική κατοχή στην Αθήνα του ’40 και την προσπάθεια τους να καταλάβουν αλλά και να αντιδράσουν.

Την παράσταση ανεβάζει η ομάδα νέων ηθοποιών «Πεδίο Τέχνης» μαζί με τον Γιάννη Δεγαΐτη και την Κατερίνα Ζιώγου ενώ ακούγεται ηχογραφημένη και η φωνή της Άλκης Ζέη.

Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, Φρυνίχου 14, Πλάκα.
Τηλ. 210 3222464, 210 3236732

Παραστάσεις από 1 Απριλίου έως 23 Απριλίου.
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ και 10 ευρώ-φοιτητικό, νέοι κάτω των 25 ετών, άνεργοι (ΟΑΕΔ).

Παίζουν: Γιάννης Δεγαΐτης, Κατερίνα Ζιώγου, Αναστασία Γεωργοπούλου,  Άρτεμις Γρύμπλα, Γιάννης Δαμάλας, Αντιγόνη Δούμου, Πανάγος Ιωακείμ, Γωγώ Καρτσάνα, Βασιλική Κίσσα, Αυγουστής Κούμουλος, Ηλίας Λάτσης, Γιάννης Μίνως, Βένια Σταματιάδη.
Διασκευή: Βένια Σταματιάδη,
Σκηνοθεσία: Δημοσθένης Φίλιππας,
Σκηνικά: Κέλλυ Βαρσάνη,
Κοστούμια: Άντα Καλαποθάκου

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]