131212112543-instagram-direct-620xaTo instagram δεν έχει διαδοθεί ιδιαίτερα στην Ελλάδα, όμως στο εξωτερικό μετρά ήδη πάνω από 130 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο. Όπως και με το Facebook έτσι και στο Instagram άνθρωποι από κάθε μεριά του πλανήτη ανεβάζουν τις δικές τους “μοναδικές” στιγμές. Το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις εθισμού, με πολλούς να ανεβάζουν  από το πάρτι γενεθλίων τους, ως το μεσημεριανό τους φαγητό, στην λογική, “αμα κάτι δεν υπάρχει στα social Media είναι σαν να μην υπάρχει”.

Τι θα γινόταν, όμως, άμα τα αγαπημένα μας κοινωνικά δίκτυα υπήρχαν σε άλλες εποχές, τότε που σπουδαία ιστορικά γεγονότα έλαβαν μέρος, όπως η άλωση της Τροίας ή η ανακάλυψη του Νεύτωνα; Την ιδέα αυτή σκέφτηκαν οι σχεδιαστές  Gusto NYC and Gavin Alaoen και δημιούργησαν το ξεκαρδιστικό blog “Histagrams”.

1. Ο Ντα Βίντσι θα έβγαζε σίγουρα μια μικρή φωτογραφία κατά τη διάρκεια της δημιουργίας ενός από τους μεγαλύτερους πίνακές του. Τα likes θα ήταν πολλά, ενώ o Ντα Βιντσι θα ευχαριστούσε την  Μόνα Λίζα για την πολύτιμη βοήθειά της.

 

 

 

davinci

2. Τι ωραίο άλογο θα πόσταρε ο ιερέας του Ποσειδώνα Λαοκόων. Ατυχές σχόλιο μάλλον.

 

odysseus

 

3. Ο φυσικός Newton, πάλι, θα έβγαζε μια φωτογραφία με το μήλο που τον βοήθησε την θεωρία της βαρύτητας. Ενώ από κάτω ο Steve Jobs, θα του έκανε Like με το σχόλιο είσαι έμπνευση αδερφέ!

galileo


4. Οι Beatles θα πόσταραν μια από τις ηχογραφήσεις τους
.

 

beatles

5. Ο Albert Einstein την ανακάλυψη της εξίσωσης ισοδυναμία μάζας ενέργειας μην πιστεύοντάς το ούτε ο ίδιος.

einstein


6. Ο Armstrong θα πόσταρε από το διάστημα « ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο» και θα του απαντούσε ο συνοδοιπόρος του.

 

armstrong

 

7. Ο Steve Jobs δεν θα μπορούσε να μην ανεβάσει την φωτογραφία του πρώτου υπολογιστή της Apple.Άλλωστε μια ζωή φιγούρα έκανε. Βέβαια ο συνιδρυτής και φίλο του Μπόσνιακ θα είχε άλλη άποψη.

 

stevejobs


8. Ο Martin Luther King, πριν το ιστορικό του λόγο έχει ψιλοκολλήσει, αλλά τουλάχιστον έχει γράψει μια λέξη I have a dream.


 dream

 

9. Clinton θα πόσταρε την φωτογραφία με την νέα του βοηθό και η Hilary θα σχολίαζε το πόσο γλυκιά είναι αυτή Levinski. Που να ξερε!

 

clinton


10. Ο τυρανόσαυρος REX θα πόσταρε κάντε μια ευχή την ώρα που ένα μετεωρίτης θα έπεφτε στην γη. Που να το φανταζόταν ότι θα ήταν η τελευταία του.

 

rex

Κατερίνα Καραβία

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]