Η γυναικεία ομάδα της ιστορικής Νότιγχαμ Φόρεστ αποφάσισε να διαφημίσει την καμπάνια «No more page three» στο μπροστινό μέρος της φανέλας της, ενώνοντας τη φωνή της με όσους αντιδρούν για τις αγγλικές εφημερίδες που έχουν γυμνόστηθες γυναίκες στην τρίτη σελίδα τους.

Το «no more page 3» αποτελεί μία καμπάνια που ξεκίνησε από την Λούσι Αν Χολμς το 2012, με στόχο να σταματήσει η δημοσίευση φωτογραφιών γυμνόστηθων μοντέλων στην τρίτη σελίδα της εφημερίδας Sun. Η εκστρατεία συγκέντρωσε αμέσως αρκετούς υποστηρικτές. Τόσο μέλη του Κοινοβουλίου, όσο και οργανώσεις που έχουν να κάνουν και με τη βία κατά των γυναικών και γενικώς με ανάλογα ζητήματα, στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια, αφού πολύς κόσμος τη σχετίζει με βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις κατά γυναικών.

Η Λούσι Αν Χολμς, θύμα σεξουαλικής επίθεσης η ίδια στα 20, είχε δηλώσει για την πρωτοβουλία που ξεκίνησε: «Αυτό που με τρομάζει είναι η επίδραση που έχει αυτή η κουλτούρα της “γυναίκας ως σεξουαλικού αντικειμένου” στους νεαρούς. Η Sun είναι η εφημερίδα με την μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα. Την αγοράζουν άντρες σε όλη τη χώρα. Οι γιοι μας και οι κόρες μας. Για τους γιους μας είναι φυσιολογικό να λένε “πω πω, κοίτα κάτι βυζιά” και για τις κόρες μας να στοχεύουν να γίνουν σαν αυτό, ή να νιώθουν μειονεκτικά επειδή δεν είναι έτσι».

«Τα βυζιά δεν αποτελούν κάτι νέο. Τότε γιατί να υπάρχουν στις εφημερίδες;», ανέφερε μία από τις πολλές αναφορές που έχουν γίνει στο πλαίσιο της εκστρατείας. Κατά καιρούς έχουν ακουστεί φήμες περί αφαίρεσης της σελίδας 3 από τη Sun και από άλλες εφημερίδες, αλλά στο βωμό των πωλήσεων τελικά δεν έχει γίνει τίποτα.

Τον Ιούνιο του 2013, ο εκδότης Ντέιβιντ Ντίνσμορ αφαίρεσε το κομμάτι «News in Briefs» από την εν λόγω σελίδα, αλλά ξεκαθάρισε ότι τα topless μοντέλα θα συνεχίζουν να υφίστανται. Μέχρι και το τέλος της χρονιάς, 25 Πανεπιστήμια συμφώνησαν να μποϊκοτάρουν τη Sun λόγω της συγκεκριμένης σελίδας, ενώ ο εκδότης της ιρλανδικής έκδοσης αποφάσισε να αντικαταστήσει το γυμνό της σελίδας 3 με μία εικόνα γυναίκας σε μαγιό, απόφαση που χειροκροτήθηκε από πολύ κόσμο.

Η γυναικεία ομάδα της Νότιγχαμ Φόρεστ αποφάσισε να στηρίξει με ξεκάθαρο τρόπο την καμπάνια, τοποθετώντας την σε περίοπτη θέση της φανέλας της! Δεν είναι ο μοναδικός υποστηρικτής της από το χώρο του αθλητισμού. Η γυναικεία ομάδα της Τσέλτεναμ έχει κάνει το ίδιο, ενώ ο ποδηλάτης Λι Κρέιγκι διαφημίζει το «no more page 3» στους αγώνες του. Η κίνηση των Reds χαιρετίστηκε με ικανοποίηση από όσους στηρίζουν το κίνημα, θεωρώντας ότι μέσω του αθλητισμού μπορεί να αποκτήσει νέα δυναμική. Και περιμένουν ανάλογη συνέχεια…

 

Αναδημοσίευση από το Othersidefootball.com

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]