Σήμερα είναι Παγκόσμια Μέρα για τον hiv. Η επέτειος αυτή έρχεται την ημέρα που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την τρόικα τα προνοιακά επιδόματα, τη στιγμή που όλη την προηγούμενη χρονιά προετοίμασε την περικοπή τους, την οποία έχει υπογράψει με το τρίτο μνημόνιο από το καλοκαίρι του 2015. Η περικοπή αυτή, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Καρέλλας, θα είναι της τάξης του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ. Το υπουργείο έχει ήδη ανακοινώσει την συγκρότηση ενιαίου φορέα για τη χορήγηση των προνοιακών επιδομάτων και γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με τις πάγιες πολιτικές πρακτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων κάθε ενιαίος φορέας που συγκροτείται, γίνεται με έναν και μοναδικό στόχο: την περικοπή δαπανών.

Έτσι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν νέα επαχθή κριτήρια από το υπουργείο, που θα στοχεύουν στο να στερηθούν τα χρήματα του επιδόματος άνθρωποι που μέχρι σήμερα το δικαιούνται. Η πάγια επικοινωνιακή πρακτική είναι η χρησιμοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού, πράγμα που θα γίνει και τώρα, με τους οροθετικούς ασθενείς στο στόχαστρο, πράγμα που έχει ήδη γίνει, με πρωταγωνιστή μάλιστα το υπουργείο Υγείας, την εποχή του Ανδρέα Λοβέρδου και εκτελεστή τον Μάριο Λαζανά και αντικείμενο της επίθεσης τους ΧΕΝ οροθετικούς που υποτίθεται κολλάνε τον ιό επίτηδες για να πάρουν το επίδομα.

Σήμερα το υπουργείο ετοιμάζεται να βάλει εισοδηματικά κριτήρια στη χορήγηση του επιδόματος για τους οροθετικούς. Είναι μια διαδικασία που θα αποκλείσει από το επίδομα πολύ κόσμο, που σήμερα επιβιώνει με το ζόρι, με δεδομένη αφενός την οικονομική κρίση, αλλά και την κατάσταση της υγείας του σε σχέση με το νόσημα. Η οποιαδήποτε περικοπή του επιδόματος θα γίνει με επικοινωνιακή καμπάνια αντίστοιχη εκείνης που έγινε τότε που κόβονταν οι συντάξεις τυφλότητας, ενεργοποιώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό, με το επιχείρημα ότι το επίδομα δίνεται ανορθολογικά και επωφελούνται άνθρωποι που έχουν υψηλά εισοδήματα, την ίδια δηλαδή πρακτική που χρησιμοποιούν για να δικαιολογήσουν την έναρξη των πλειστηριασμών. Θα εμφανιστούν ενδεχομένως πλούσιοι οροθετικοί που κάνουν μεγάλη ζωή, που παίρνουν το επίδομα για να ζήσουν με πολυτέλεια κλπ, αποσιωπώντας το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που δε μπορούν να δουλέψουν ακριβώς λόγω του νοσήματος, και σήμερα επιβιώνουν με αυτό και μόνο.

Σήμερα 1η του Δεκέμβρη το μείζον ζήτημα είναι αυτό. Δεν είναι το μόνο όμως. Οι περικοπές δαπανών έχουν οδηγήσει τα πράγματα σε οριακό σημείο, με έλλειψη αντιδραστηρίων στα νοσοκομεία, ενώ το prep χορηγείται μόνο πιλοτικά, άρα η πολιτική πρόληψης είναι ακόμα σε εμβρυακό στάδιο, τη στιγμή που σε μεγάλες χώρες έχει προχωρήσει εδώ και χρόνια.
Η πολιτική καταγγελία κάθε πρόθεσης της κυβέρνησης για την περικοπή των προνοιακών επιδομάτων, αλλά και των λακέδων της που το βουλώνουν προκειμένου να διατηρήσουν τις προνομιακές τους σχέσεις, είναι απόλυτη. Το επόμενο διάστημα θα ξεκαθαρίσουν τα ζητήματα και θα φανούν οι πραγματικές προθέσεις.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

Αρθρογράφος

Αντώνης Σιγάλας

Ο Αντώνης Σιγάλας είναι λυρικός τραγουδιστής και συμμετέχει όσο μπορεί στα δρώμενα της πόλης. Σε μια προηγούμενη ζωή σπούδασε μαθηματικά στην Αθήνα, αλλά μετά τα παράτησε για ν' ασχοληθεί με τη μουσική. Περίεργη απόφαση... Όσο περίεργη ήταν και η ενασχόλησή του με τον ΛΟΑΤ ακτιβισμό που προέκυψε σταδιακά. Τις ελεύθερες του ώρες γράφει κείμενα πολιτικά, ή προσωπικά. Αγαπά πολύ τα πρωινά με ήλιο, τη θάλασσα και τη μουσική του Μότσαρτ.

Σχετικά Άρθρα

X