Ο Ντιέγκο Μαραντόνα αγαπήθηκε όχι μόνο για την απίστευτη ικανότητά του εντός γηπέδων αλλά και για τον μοναδικό χαρακτήρα του, τον αυθορμητισμό του, το πάθος του.

Χαρακτηριστικά που τον έκαναν να μιλάει «έξω από τα δόντια», κάτι που δεν άρεσε σε όλους. Αλλά αυτό έκανε τον Ντιέγκο ακόμα πιο αγαπητό. Η στάση ζωής του, οι πολιτικές του απόψεις, το ότι δεν ξέχασε ποτέ την λαϊκή καταγωγή του, το ότι παραδεχόταν ότι πάλευε με τις «κακές συνήθειές» του.

Εμείς θυμόμαστε μερικές από τις αξέχαστες ατάκες του.

Για τη ζωή του: 

«Το μόνο που ζητώ είναι να με αφήσουν να ζήσω τη ζωή μου. Ποτέ δεν ήθελα να είμαι παράδειγμα».

«Όταν πεθάνω, θέλω να ξαναγεννηθώ και να γίνω ποδοσφαιριστής. Και να ξαναγίνω ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Είμαι ένας παίκτης που έδωσε χαρά στους ανθρώπους και αυτό μου αρκεί και μου περισσεύει».

«Όταν μου λένε πως είμαι ο θεός, τους λέω πως κάνουν λάθος. Εγώ είμαι απλά ένας ποδοσφαιριστής. Ο Θεός είναι ο Θεός και εγώ είμαι ο Ντιέγκο».

«Για μένα το να πηγαίνω σε ένα Μουντιάλ είναι το ίδιο με ένα παιδί που πηγαίνει στη Ντίσνεϊλαντ».

«Τα ναρκωτικά είναι ένα pacman που συνεχίζει να τρώει όλη σου την οικογένεια».

Για το ιστορικό γκολ που σκόραρε με την Αγγλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986 στο Μεξικό:

«Πώς έβαλα το γκολ; Το χέρι του Θεού το έκανε».

«Περίμενα τους συμπαίκτες μου να έρθουν να με αγκαλιάσουν, αλλά κανείς δεν ήρθε. Τους είπα ‘ελάτε ειδάλλως ο διαιτητής θα το ακυρώσει».

Για τον Φιντέλ Κάστρο:

«Ο Φιντέλ ήταν σαν δεύτερος πατέρας μου. Έζησα τέσσερα χρόνια στην Κούβα και ο Φιντέλ θα με καλούσε στις 2 το πρωί για να μιλήσουμε για πολιτική ή αθλητικά ή για ό, τι συνέβαινε στον κόσμο και ήμουν πάντα έτοιμος να μιλήσω».

«Ο Μπους είναι ένας δολοφόνος, προτιμώ να είμαι φίλος του Φιντέλ».

Για την πολιτική κατάσταση στην Αργεντινή, το 2001 όταν ο Φερνάντο ντε λα Ρούα ήταν ακόμη πρόεδρος της χώρας:

«Εάν η χώρα δεν πετύχει τον αντίθετο στόχο, πρέπει να κάνουμε αλλαγές, ακόμη και στον Πρόεδρο».

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια