Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε ότι σήμερα δεν πρόκειται να ανακοινωθούν νέα μέτρα για τον κορωνοϊό, ενώ παράλληλα άφησε «παράθυρο» για την επέκταση του ωραρίου στα καταστήματα εστίασης.   «Το να φορτώνουμε συνεχώς μέτρα τον πληθυσμό και να μη φροντίζουμε για την πιστή τήρησή τους, θα είναι προβληματικό και ενδεχομένως μπούμερανγκ», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον ΣΚΑΪ, εξηγώντας γιατί δεν θα ανακοινωθούν νέα μέτρα σήμερα.   «Δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης του ωραρίου των καταστημάτων εστίασης, με κλείσιμο στις 22:00», δήλωσε ακόμη ο κ. Πέτσας και συμπλήρωσε «Μπορεί να εξεταστεί η διεύρυνση του ωραρίου μέχρι τη 01:00».

Η μάσκα στην Αττική  

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κλήθηκε να απαντήσει γιατί δεν έχει αποφασιστεί η καθολική χρήση μάσκας παντού- σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους- για την Αττική, όπου εντοπίζονται σχεδόν τα μισά κρούσματα κορωνοϊού καθημερινά, ενώ αυτό το μέτρο έχει ληφθεί σε άλλες περιοχές που βρέθηκαν στο «κόκκινο».   «Πρέπει να σταθμίσει κανείς αν η καθολική μάσκα θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα», είπε αρχικά και αναφερόμενη στην Αττική συνέχισε: «Το βασικό ζήτημα που υπάρχει εδώ είναι αν η χρήση μάσκας στον εξωτερικό χώρο, όταν για παράδειγμα περπατά κανείς στο πεζοδρόμιο, έχει ως αποτέλεσμα να κουραστεί κανείς και όταν μπει σε εσωτερικό χώρο να βγάλει τη μάσκα».   Όταν οι δημοσιογράφοι του πάνελ του επισήμαναν ότι υπάρχουν μέλη της επιτροπής που τάσσονται δημόσια υπέρ της καθολικής μάσκας στην Αττική, απάντησε: «Έχουμε δείξει ότι ακολουθούμε τις εισηγήσεις της επιτροπής. Όταν είναι σε προπαρασκευαστική φάση, προφανώς εκφράζονται διαφορετικές απόψεις. Όταν φτάνουμε στο σημείο να πάρουμε μια απόφαση, ζητούμε τη γνώμη της επιτροπής».   «Αν σταματήσει κάποιος να φορά τη μάσκα σε εσωτερικό χώρο επειδή κουράστηκε από τη χρήσης της παντού, θα έχουμε έξαρση κρουσμάτων. Η μεγαλύτερη διασπορά είναι μέσα στους χώρους εργασίας. Βλέπουμε πάρα πολλά κρούσματα σε αυτούς τους χώρους. Μία από τις ανησυχίες είναι αν εφαρμόζεται συνεχώς παντού το μέτρο της μάσκας, μπορεί να έχουμε αργότερα χαλάρωση στους εσωτερικούς χώρους και αυτό να οδηγήσει σε αντίθετο αποτέλεσμα», τόνισε ακόμη ο κ. Πέτσας και συμπλήρωσε ότι μπορεί να εξεταστεί το μέτρο αν υπάρξει έκρηξη κρουσμάτων.

 

Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει εισήγηση της επιτροπής για καθολική χρήση μάσκας στην Αττική, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Αν υπάρχει ομόφωνη απόφαση; Έχουμε πάει ποτέ αντίθετα με τη γνώμη των ειδικών; Αλλά έχουμε βάλει τρία κριτήρια για τα μέτρα: να είναι απλά, εφαρμόσιμα και εύκολο να ελεγχθούν».   Σε ερωτήσεις που ακολούθησαν για το γιατί κρίθηκε σκόπιμο να γίνει υποχρεωτική η μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους σε άλλες περιοχές, όπου επίσης μπορεί να κουραστούν οι πολίτες, αλλά γίνεται διάκριση για την Αττική, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απάντησε ευθέως.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X