Το Δ’ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών καταδίκασε σήμερα, 13/6/2019, τον δικηγόρο Ευστάθιο Καρυδομάτη που κατηγορούταν για σωματική βλάβη και βία κατά νεαρής γυναίκας που παρακολουθούσε ως κοινό τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Το περιστατικό είχε λάβει χώρα στις 4 Δεκεμβρίου 2015 στο διάλειμμα της δίκης, σε δικάσιμο που λάμβανε χώρα στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Μετά τη χειροδικία του συνηγόρου υπεράσπισης Καρυδομάτη (εκπροσωπεί τον κατηγορούμενο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Αναστάσιο Πανταζή, κατηγορούμενο και για απόπειρες ανθρωποκτονιών κομμουνιστών συνδικαλιστών και Αιγύπτιου αλιεργάτη), η πολιτική αγωγή είχε αποχωρήσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόπειρα τρομοκράτησης του κοινού.

Στην αγόρευσή της, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου αφού αποδείχθηκαν τα πραγματικά περιστατικά του τελεσθέντος προπηλακισμού, παρατηρώντας δηκτικά ότι ο κατηγορούμενος “περαιτέρω ως δικηγόρος οφείλει να φέρεται με ψυχραιμία και αξιοπρέπεια”. Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή του κατηγορουμένου, ο οποίος ήταν απών (γιατί “ξέχασε τη δικάσιμο” σύμφωνα με συνάδελφό του), και επέβαλε ποινή φυλάκισης 11 μηνών με αναστολή.

Πηγή: jailgoldendawn.com

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια