Έντονη ανησυχία στους κόλπους της Εκκλησίας, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα έχει προκαλέσει η προφανής δυσλειτουργία του εγκεφάλου του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, που αποκαλύφθηκε με τις αντικρουόμενες θέσεις που έχει εκφράσει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα για τα συλλαλητήρια που γίνονται για το όνομα της ΠΓΔΜ.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Αρχιεπίσκοπος μέσα σε διάστημα δέκα ημερών έχει αλλάξει τρεις απόψεις για τα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό και από εκεί που ήταν πολέμιός τους, τελικά αποφάσισε να τα… ευλογήσει.

Διαβάστε και θα καταλάβετε:

Πριν από το πρώτο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε δηλώσει «δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές αλλά εθνική συναίνεση». Ήταν 19 Ιανουαρίου.

Στις 30 Ιανουαρίου το ίδιο άτομο, όχι μόνο συναντήθηκε με τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (4/2) στο Σύνταγμα, αλλά ευλόγησε την πρωτοβουλία τους και δήλωσε: «Η Εκκλησία της Ελλάδος θα συμμετάσχει σε αυτό».

Στο ενδιάμεσο, μία ημέρα μετά το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη (22/1) ο Τζερόνιμο είχε πει πως δεν θέλει τα συλλαλητήρια, αλλά εντάξει δεν έγινε και κάτι φοβερό που έδωσαν το παρών αρκετοί ιεράρχες. «Συμμετείχαν μόλις 9 από τις 82 Μητροπολίτες», είπε συγκεκριμένα για να υποβαθμίσει το γεγονός.

Με βάση τα παραπάνω κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά γραφεία, αλλά και στους διαδρόμους της Αρχιεπισκοπής πως ο Ιερώνυμος έπαθε ξαφνικά διπολική διαταραχή ή τη νόσο Τζέκιλ και Χάιντ.

Πληροφορίες της Σαλαμάνδρας συνδέουν το θέμα με την αποκάλυψη που είχε κάνει προ ημερών η εφημερίδα «Μακελειό», σύμφωνα με την οποία 155 δαίμονες φύτρωσαν τον καρκίνο στον Χριστόδουλο.

Φαίνεται πως οι δαίμονες αυτοί, οι οποίοι ως γνωστόν κατευθύνονται από έναν θείο του Γιώργου Λιάγκα έχουν βάλει τώρα στο στόχαστρό τους τον Ιερώνυμο και κατευθύνουν τον εγκέφαλό του. Πιθανότατα και αυτοί οι δαίμονες να μην είναι καλά συνεννοημένοι και άλλα να του λέει ο ένας, αλλά να του λέει ο άλλος και τον έχουν τρελάνει τον ανθρωπάκο.

Πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος είναι μια χαρά, αλλά αποφάσισε να αλλάξει στάση  γιατί η «πελατεία» (που έχει πάντα δίκιο) της Εκκλησίας είναι παρούσα στα συλλαλητήρια, διαψεύδονται ως υπερβολικά προφανείς…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X