H Eλλάδα στους Έλληνες. Θέλοντας και μη. Οι μετανάστες κουνούν μαντήλι. Όσοι είχαν φτιάξει και κομπόδεμα, έφυγαν πρώτοι-πρώτοι. Σύμφωνα με έκθεση της οργάνωσης USAID, πάνω από το 20% των Αλβανών μεταναστών πήρε τον δρόμο για την πατρίδα την τελευταία πενταετία. Τουτέστιν 180.000 άνθρωποι μάζεψαν τα μπογαλάκια τους κι έφυγαν. Συνεπάγεται 180.000 θέσεις εργασίας.

Η πολυπολιτισμική κοινωνία αποτελεί σιγά-σιγά παρελθόν. Σύντομα δεν θα χρειάζονται ούτε νέες επιχειρήσεις τύπου “Ξένιος Ζευς”, ούτε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Σύντομα οι πλατείες θα σφύζουν από ζωντάνια. Τα μαγαζιά θα ξανανοίξουν. Κανείς δεν θα πεινά. Όλοι θα έχουν  ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους και όλοι θα ζουν ευτυχισμένοι με τις πόρτες ξεκλείδωτες και τα παράθυρα ανοικτά. Καλύτερα και από τη χρυσή επταετία 1967-74. Τότε ο κόσμος δεν είχε γνώμη, αλλά είχε φαΐ και δρόμους.
Τώρα ο κόσμος έχει γνώμη, αλλά δεν έχει φαΐ. Όταν θα φύγει κι ο τελευταίος Πακιστανός θα τ’ αποκτήσει. Διότι όπως έλεγε κι ο ταρίφας που μ΄ έφερνε χτες στα Εξάρχεια, «τώρα που θα μας αδειάσουν τη γωνιά δεν θα περιμένω στην ουρά στα νοσοκομεία». Στα όσα απέμειναν τουλάχιστον.

Στα σχολεία τα ελληνόπουλα θα παίρνουν και πάλι τη σημαία κι  η Κυψέλη θα γίνει και πάλι Κολωνάκι. Δεν θα χαλά κι η αισθητική του Νότη με τους μαυρούκους που σκουπίζουν παρμπρίζ. Και ποιος ξέρει, μια μέρα που θα γίνουμε πάλι δυνατοί θα πάρουμε και την Πόλη.

Προχτές όμως ο Γιωργάκης απολύθηκε, σήμερα λήστεψαν την κυρά Σούλα και αύριο λένε θα πάρουν νέα μέτρα για να μην πέσουμε στα βράχια και γκρεμοτσακιστούμε κατά τον Στουρνάρα. Μα τι κάναμε λάθος; Αφού o τόπος… ξεβρώμισε.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

About The Author

Γεννήθηκε και ζει στα Εξάρχεια. Αγαπά τους τοίχους τους, τους αγώνες και τους ανθρώπους τους. Του αρέσει να φωτογραφίζει και να γράφει για όσα δεν μπόρεσε να φωτογραφίσει. Κυκλοφορεί από τα εννιά του με μια εφημερίδα στο χέρι και συνεχίζει να γράφει σε μπλοκάκι στα ρεπορτάζ. Ακούει ό,τι μακριά πολύ μακριά μας ταξιδεύει και διαβάζει ό,τι του γυαλίσει στις βιτρίνες της Καλλιδρομίου, της Ζωοδόχου Πηγής και της Θεμιστοκλέους. Αγαπά τα νησιά και κάποτε θέλει να ζήσει σε ένα από αυτά. Μέχρι τότε, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για μια διαφορετική δημοσιογραφία, με πολλά αυτοδιαχειριζόμενα 3point και γραφιάδες χωρίς περιορισμούς.

Related Posts