Προτελευταία ημέρα για το 19ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου και οι προβολές ταινιών συνεχίζονται. Ξεφυλλίζουμε το πρόγραμμα και σας προτείνουμε μερικές από αυτές!

Αvant la fin de l’ete – 27/3 στις 18.15 στο Άστορ

Μετά από πέντε χρόνια σπουδών στο Παρίσι, o Arash που δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στο γαλλικό τρόπος ζωής, αποφασίζει να επιστρέψει στο Ιράν. Ελπίζοντας να του αλλάξουν γνώμη, οι δύο φίλοι του τον παίρνουν μαζί για ένα τελευταίο ταξίδι στη νότια Γαλλία. Με το αυτοκίνητο φορτωμένο, φεύγουν για ένα καλοκαίρι στο Νότο, με διανυκτερεύσεις σε κάμπινγκ, πανηγύρια και θαλασσινό αέρα. Μια μέρα, οι τρεις φίλοι συναντούν τις μουσικούς Charlotte και Michèle… Θα επιστρέψει τελικά ο Arash στο Ιράν;

Χώρα:Ελβετία, Γαλλία
Έτος:2017
Σκηνοθεσία:Maryam Goormaghtigh
Σενάριο:Maryam Goormaghtigh
Ηθοποιοί:Arash, Hossein, Ashkan
Παραγωγή:Intermezzo Films, 4A4 Productions, Sunny Independent Pictures, RTS Radio Télévision Suisse, Salvajes Productions
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Upside Distribution

50 Φορές Άνοιξη – 27/3 στις 20.00 στον Δαναό

H Aurore έχει χωρίσει, χάνει τη δουλειά της και μαθαίνει ότι θα γίνει γιαγιά. H κοινωνία την ωθεί σιγά σιγά στο περιθώριο, αλλά όταν η Aurore ξαναβρίσκει τυχαία το νεανικό της έρωτα, αρχίζει να αντιστέκεται, αρνούμενη τη διάλυση για την οποία φαίνεται να προορίζεται. Και αν ήρθε τώρα η στιγμή να ξαναρχίσει τη ζωή της;

Χώρα:Γαλλία
Έτος:2017
Σκηνοθεσία:Blandine Lenoir
Σενάριο:Blandine Lenoir, Jean-Luc Gaget
Ηθοποιοί:Agnès Jaoui, Pascale Arbillot, Thibault de Montalembert
Παραγωγή:Karé Productions
Διανομή στην Ελλάδα:One from the heart

DJAM – 27/3 στις 20.00 στο Άστορ

Τη νεαρή Ελληνίδα Djam έστειλε στην Κωνσταντινούπολη ο θείος της Kakourgos, ο οποίος ήταν ναυτικός και λάτρης του Ρεμπέτικου, προκειμένου να βρει το σπάνιο εξάρτημα που χρειάζεται για το πλοίο τους. Εκεί συναντά τη νεαρή Γαλλίδα, Avril, μόνη και χωρίς χρήματα, που πήγε στην Τουρκία για να βοηθήσει εθελοντικά την κατάσταση με τους μετανάστες. H Djam την παίρνει υπό την προστασία της στο δρόμο για τη Μυτιλήνη. Ένα ταξίδι γνωριμιών, μουσικής, ανταλλαγών και ελπίδας.

 Χώρα:Γαλλία, Τουρκία, Ελλάδα
Έτος:2017
Σκηνοθεσία:Tony Gatlif
Σενάριο:Tony Gatlif
Ηθοποιοί:Daphné Patakia, Simon Abkarian, Maryne Cayon
Παραγωγή:Princes Films
Διανομή στην Ελλάδα:Tanweer
Σύντροφοι – 27/3 στις 22.00 στον Δαναό

Μετά την ήττα των Γάλλων το καλοκαίρι του 1940, ο Addi Ba, ένας νεαρός Σενεγαλέζος στρατιώτης δραπετεύει και κρύβεται στα Βόσγια όρη. Με τη βοήθεια κάποιων ντόπιων κατοίκων, θα αποκτήσει τα πλαστά χαρτιά που θα του επιτρέψουν να κυκλοφορεί χωρίς να κρύβεται. Εκεί τον εντοπίζουν και αυτοί που επιδιώκουν να δράσουν ενάντια στον κατακτητή. Μαζί τους συμμετέχει στη δημιουργία της πρώτης ομάδας αντίστασης στην περιοχή.

Βασισμένο στο μυθιστόρημα Le Terroriste noir του Tierno Monénembo.

Χώρα:Γαλλία
Έτος:2017
Σκηνοθεσία:Gabriel Le Bomin
Σενάριο:Gabriel Le Bomin
Ηθοποιοί:Marc Zinga, Alexandra Remy, Pierre Deladonchamps
Παραγωγή:Vertigo Productions
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Other Angle Pictures

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια