Ο αυθορμητισμός συνιστά μία εκ των βασικών αρχών, που διέπουν το δικό μου modus vivendi.  Όχι δισταγμοί, όχι αναβολές, όχι ατελείωτης διάρκειας επεξεργασία των δεδομένων. Στις περισσότερες των περιπτώσεων αυτή μου η τακτική έχει δικαιωθεί.  Στις υπόλοιπες, απλώς χτυπούσα το κεφάλι μου στον τοίχο και ευχόμουν να μην προδοθώ εκ νέου από το ένστικτο μου.  Έχοντας ένα παρόμοιο υπόβαθρο, υποθέτω, πως λειτούργησα και στην προκειμένη.

Από τα ηχεία, ξεπήδησε σε ανύποπτο χρόνο, μία μελωδία οικεία και αγαπημένη.  Πριν από λίγους μήνες, ο δημιουργός της, μου είχε αποκαλύψει πως κρύβεται από πίσω της μία όμορφη ιστορία.  Καθώς ο ένας συνειρμός διαδεχόταν τον άλλο, τρύπωσε στο μυαλό μου η ιδέα μίας στήλης, που θα φιλοξενούσε ακριβώς αυτό…  Τις ιστορίες πίσω από τα τραγούδια.

Απολύτως αναμενόμενα, η σκέψη μου κατέληξε, στο να πληκτρολογώ λίγο αργότερα, την πρόταση μου στον Βαγγέλη Μαρκαντώνη.  Οφείλω να ομολογήσω, πως το ενδεχόμενο της θετικής ανταπόκρισης δεν μου έμοιαζε πιθανό.  Τον είχα ακούσει στις εμφανίσεις του να αφηγείται πριν από κάθε τραγούδι την αντίστοιχη ιστορία, όμως το να του ζητήσω να τις παρουσιάσει σε γραπτό λόγο είναι κάτι διαφορετικό…

Ο ίδιος από την μεριά του, όπως το συνηθίζει άλλωστε, με εξέπληξε.  Αποδέχτηκε την πρόταση μετά χαράς, έδειξε τον μέγιστο βαθμό εμπιστοσύνης στο νέο μας εγχείρημα και ανάγκασε ακόμα και τα μικροσκοπικά μουστάκια μου, να σκάσουν ένα χαμόγελο.  Ήξερα πως το περιοδικό μας μέσα σε λίγα λεπτά απέκτησε μία πινελιά που του έλειπε και πουθενά αλλού δεν θα μπορούσε να βρει.

Μια πινελιά η οποία μεταφράζεται ως εξής:

Ανά δύο εβδομάδες, αρχής γενομένης από τις 31 Μαρτίου, θα δημοσιεύεται σε συνέχειες αποκλειστικά στο www.3pointmagazine.gr, το νέο βιβλίο του Βαγγέλη Μαρκαντώνη με τον γενικό τίτλο «20 Ζωές».  Καθώς η αφήγηση θα ξεδιπλώνεται, κάθε δεκαπέντε μέρες σε αυτή τη διεύθυνση, θα μπλέκονται μέσα της οι ιστορίες πίσω από τα τραγούδια του πρώτου του προσωπικού δίσκου, “Ξένη Γη”.

Υ.Γ.  Μπήκα στον πειρασμό να ρωτήσω τον Βαγγέλη αν οι ιστορίες αυτές είναι αληθινές.  Μου απάντησε ότι φυσικά και είναι, αν και μερικές από αυτές δεν έχουν συμβεί στην πραγματικότητα…

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

Αρθρογράφος

Κώστας Παπαντωνίου

Γεννήθηκε και ζει στα Εξάρχεια. Αγαπά τους τοίχους τους, τους αγώνες και τους ανθρώπους τους. Του αρέσει να φωτογραφίζει και να γράφει για όσα δεν μπόρεσε να φωτογραφίσει. Κυκλοφορεί από τα εννιά του με μια εφημερίδα στο χέρι και συνεχίζει να γράφει σε μπλοκάκι στα ρεπορτάζ. Ακούει ό,τι μακριά πολύ μακριά μας ταξιδεύει και διαβάζει ό,τι του γυαλίσει στις βιτρίνες της Καλλιδρομίου, της Ζωοδόχου Πηγής και της Θεμιστοκλέους. Αγαπά τα νησιά και κάποτε θέλει να ζήσει σε ένα από αυτά. Μέχρι τότε, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για μια διαφορετική δημοσιογραφία, με πολλά αυτοδιαχειριζόμενα 3point και γραφιάδες χωρίς περιορισμούς.

Σχετικά Άρθρα

X