Λιγότερο από 10 μέρες πριν από την έναρξη της σεζόν 2014-2015, είναι η κατάλληλη στιγμή για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι ομάδες του NBA και τι να περιμένουμε από κάθε μια τους. Η αρχή γίνεται σήμερα με την Ανατολική Περιφέρεια.

1. Κλίβελαντ Καβαλίερς
Πρόβλεψη νικών: 57
Βασικοί: Καϊρί Έρβινγκ, Ντίον Γουέιτερς, ΛεΜπρόν Τζέιμς, Κέβιν Λοβ, Άντερσον Βαρεζάο
Προπονητής: Ντέιβιντ Μπλατ

Η σούπερ τριάδα Τζέιμς-Λοβ-Έρβινγκ τους καθιστά φαβορί για την κατάκτηση της Περιφέρειας. Ο Μπλατ δεν πρέπει να έχει πρόβλημα στην ανάπτυξη χημείας και στη διαχείριση της πίεσης, δεδομένου ότι έκανε για χρόνια πρωταθλητισμό στην Ευρώπη. Το κυριότερο πρόβλημα είναι η έλλειψη προστασίας της ρακέτας, κάτι που ενδεχομένως να στοιχίσει στα πλέι-οφ.

2. Σικάγο Μπουλς
Πρόβλεψη νικών: 52
Βασικοί: Ντέρικ Ρόουζ, Τζίμι Μπάτλερ, Μάικ Ντανλίβι, Πάου Γκασόλ, Γιόακιμ Νόα
Προπονητής: Τομ Θίμποντο

Ακόμα κι αν ο Ρόουζ δεν είναι ο εκρηκτικός αθλητής του παρελθόντος, η επιστροφή του από τους σοβαρούς τραυματισμούς θα τους βοηθήσει να πρωταγωνιστήσουν ξανά. Ο Θίμποντο πάντα παρουσίαζε σκληρές αμυντικά ομάδες. Πλέον, με τον Γκασόλ δίπλα στον Νόα και τους ρούκι ΜακΝτέρμοτ και Μίροτιτς να έρχονται από τον πάγκο, αναμένεται βελτίωση και στο σκοράρισμα, την περσινή αχίλλειο πτέρνα.

3. Ουάσινγκτον Γουίζαρντς
Πρόβλεψη νικών: 49
Βασικοί: Τζον Γουόλ, Μπράντλεϊ Μπίαλ, Πολ Πιρς, Νενέ, Μάρτσιν Γκορτάτ
Προπονητής: Ράντι Γουίτμαν

Κατά τα 4/5 η βασική τους πεντάδα τους έμεινε ίδια, με μόνη διαφοροποίηση την αποχώρηση του Αρίζα. Ο Πιρς φέρνει πείρα που θα μετρήσει κυρίως στα πλέι-οφ. Μια ομάδα γεμάτη σε όλους τους τομείς, με το δυναμικό backcourt των Γουόλ και Μπίαλ να ξεχωρίζει.

4. Τορόντο Ράπτορς
Πρόβλεψη νικών: 48
Βασικοί: Κάιλ Λάουρι, ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, Τέρενς Ρος, Αμίρ Τζόνσον, Γιόνας Βαλαντσιούνας
Προπονητής: Ντουέιν Κέισι

Με την ανανέωση του φανταστικού πέρυσι Λάουρι, κράτησαν όλα τα τους όπλα. Μια πολύ επικίνδυνη και ομοιογενής ομάδα, η οποία έγινε ακόμα δυνατότερη μετά την έλευση του Λου Γουίλιαμς ως σκόρερ με τους αναπληρωματικούς.

5. Σάρλοτ Χόρνετς
Πρόβλεψη νικών: 46
Βασικοί: Κέμπα Γουόκερ, Λανς Στίβενσον, Μάικλ-Κιντ Γκίλκριστ, Αλ Τζέφερσον, Κόντι Ζέλερ
Προπονητής: Στιβ Κλίφορντ

Πέρυσι η προσθήκη του Big Al τούς μετέτρεψε σε υπολογίσιμη δύναμη. Με την απόκτηση του Στίβενσον φέτος, φιλοδοξούν να φτάσουν στο επόμενο επίπεδο. Πολύ καλός ολ-αράουντ παίκτης ο πρώην Πέισερ, αλλά ασταθής χαρακτήρας. Θα είναι ξανά στα πλέι-οφ, χωρίς ιδιαίτερες ελπίδες για το κάτι παραπάνω, λόγω του σχετικά αδύναμου ροτέισον.

6. Μαϊάμι Χιτ
Πρόβλεψη νικών: 44
Βασικοί: Νόρις Κόουλ, Ντουέιν Γουέιντ, Λούολ Ντενγκ, Τζος ΜακΡόμπερτς, Κρις Μπος
Προπονητής: Έρικ Σπόλστρα

Όταν χάνεις τον καλύτερο παίκτη του κόσμου, τότε μοιραία θα είσαι χειρότερος από πέρυσι. Πόσο χειρότερος; Αυτό εξαρτάται από τον Γουέιντ και το αν τα γόνατά του αντέχουν να κουβαλήσουν την ομάδα επιθετικά, όπως γινόταν στην προ-ΛεΜπρόν εποχή. Σε κάθε περίπτωση ο Σπόλστρα δείχνει αποφασισμένος να μην αφήσει τους Χιτ να χαθούν στο ηλιοβασίλεμα, δίνοντας πλέον μεγαλύτερη έμφαση στην άμυνα.

7. Νιου Γιορκ Νικς
Πρόβλεψη νικών: 41
Βασικοί: Χοσέ Καλντερόν, Ίμαν Σάμπερτ, Καρμέλο Άντονι, Αμάρε Στάνταμαϊρ, Σάμιουελ Ντάλεμπερτ
Προπονητής: Ντέρεκ Φίσερ

Νέος προπονητής, νέο επιθετικό σύστημα, νέα γενικότερη φιλοσοφία. Σίγουρα θα χρειαστούν χρόνο προσαρμογής, αλλά όσο περνάει η σεζόν θα γίνονται καλύτεροι. Τα καλά νέα είναι ότι ο Άντονι πρόκειται επιτέλους να παίξει με έναν ανταγωνιστικό πόιντ γκαρντ. Τα άσχημα, ότι το ρόστερ παραμένει ελαττωματικό. Λογικά θα παλέψουν με Χοκς και Νετς για ένα εισιτήριο για την ποστ-σίζον.

8. Ατλάντα Χοκς
Πρόβλεψη νικών: 40
Βασικοί: Τζεφ Τιγκ, Κάιλ Κόρβερ, ΝτεΜάρε Κάρολ, Πολ Μίλσαπ, Αλ Χόρφορντ
Προπονητής: Μάικ Μπιούντενχολζερ

Ο Μπιούντενχολζερ παρουσίασε ένα αναπάντεχα αξιόμαχο σύνολο πέρυσι, τουλάχιστον μέχρι να τραυματιστεί ο Χόρφορντ. Η ομάδα παρέμεινε πάνω-κάτω ίδια και σε πρόσωπα και σε φιλοσοφία παιχνιδιού, η οποία προσομοιάζει εκείνη των Σπερς σε χαμηλότερο επίπεδο.

9. Μπρούκλιν Νετς
Πρόβλεψη νικών: 38
Βασικοί: Ντέρον Γουίλιαμς, Τζο Τζόνσον, Άλαν Άντερσον, Κέβιν Γκαρνέτ, Μπρουκ Λόπεζ
Προπονητής: Λάιονελ Χόλινς

Πολλά τα αν για τους Νετς, καθώς ο Γουίλιαμς προέρχεται από χειρουργεία και στους δύο αστραγάλους και ο Λόπεζ φαίνεται να μην μπορεί να κρατηθεί υγιής. Έχασαν δύο σημαντικούς παίκτες (Λίβινγκστον και Πιρς) και ο Γκαρνέτ είναι ένα χρόνο μεγαλύτερος. Εφόσον αποτύχουν να μπουν στα πλέι-οφ, ίσως είναι η ώρα για ριζική ανανέωση.

10. Ιντιάνα Πέισερς
Πρόβλεψη νικών: 35
Βασικοί: Τζορτζ Χιλ, Ρόντνεϊ Στάκι, C.J. Μάιλς, Ντέιβιντ Γουέστ, Ρόι Χίμπερτ
Προπονητής: Φρανκ Βόγκελ

Το περσινό Νο1 της Ανατολής θα μείνει εκτός πλέι-οφ. Ακόμα κι αν ο Χίμπερτ βρει τον εαυτό του και γίνει το φόβητρο της ρακέτας που ήταν πρόπερσι, οι Πέισερς υστερούν σε ταλέντο μετά τις απώλειες των Στίβενσον και Πολ Τζορτζ. Το πιθανότερο είναι να βολευτούν με ένα ντραφτ πικ λοταρίας, περιμένοντας τον Τζορτζ να επιστρέψει υγιής στα παρκέ το 2015.

11. Ντιτρόιτ Πίστονς
Πρόβλεψη νικών: 33
Βασικοί: Μπράντον Τζένινγκς, Τζόντι Μικς, Τζος Σμιθ, Γκρεγκ Μονρό, Αντρέ Ντράμοντ
Προπονητής: Σταν Βαν Γκάντι

Ο Βαν Γκάντι πήρε ορισμένους αξιόλογους σουτέρ τριπόντων (Μικς, D.J. Όγκοστιν, Κάρον Μπάτλερ, Κάρτιε Μάρτιν), όμως ο πυρήνας των Πίστονς παραμένει προβληματικός. Το μυαλό του SVG είναι τώρα περισσότερο στο πώς θα ξεφορτωθεί τα συμβόλαια των Τζένινγκς και Σμιθ, παρά στο να κερδίσει.

12. Ορλάντο Μάτζικ
Πρόβλεψη νικών: 27
Βασικοί: Έλφριντ Πέιτον, Βίκτορ Ολαντίπο, Τομπάιας Χάρις, Τσάνινγκ Φράι, Νίκολα Βούτσεβιτς
Προπονητής: Ζαν Βογκν

Βλέποντας τα θαύματα που έκανε πέρυσι με τους νεανικούς Σανς, οι Μάτζικ πρόσφεραν ένα ακριβό συμβόλαιο στον Φράι, ευελπιστώντας σε ανάλογη βοήθεια για τα δικά τους πιτσιρίκια. Πάντως τα πλέι-οφ μοιάζουν ακόμα μακρινός στόχος για μια ομάδα γεμάτη ενθουσιώδεις, αλλά άπειρους παίκτες.

13. Μιλγουόκι Μπακς
Πρόβλεψη νικών: 24
Βασικοί: Νέιτ Γουόλτερς, Μπράντον Νάιτ, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Τζαμπάρι Πάρκερ, Λάρι Σάντερς
Προπονητής: Τζέισον Κιντ

Ο Κιντ είναι βέβαιο πως θα πειραματιστεί αρκετά φέτος, μην έχοντας την πίεση να κερδίσει άμεσα. Επιπλέον, η ύπαρξη του Πάρκερ στο ρόστερ και των Σίξερς στο πρωτάθλημα εγγυώνται την αποφυγή του χειρότερου ρεκόρ, κάτι που σημαίνει πρόοδος για τους Μπακς.

14. Μπόστον Σέλτικς
Πρόβλεψη νικών: 22
Βασικοί: Ρέιτζον Ρόντο, Μάρκους Σμαρτ, Ίβαν Τέρνερ, Τζάρεντ Σάλιντζερ, Κέλι Ολίνικ
Προπονητής: Μπραντ Στίβενς

Το μέλλον του Ρόντο επισκιάζει το αγωνιστικό κομμάτι. Με δεδομένο ότι ο 28χρονος ζητάει μάξιμουμ συμβόλαιο, θα του το προσφέρουν οι Σέλτικς ώστε να έχουν ελπίδες να τον κρατήσουν ή θα επιχειρήσουν να τον ανταλλάξουν πριν από την προθεσμία του Φεβρουαρίου;

15. Φιλαντέλφια 76ερς
Πρόβλεψη νικών: 14
Βασικοί: Μάικλ Κάρτερ-Γουίλιαμς, Τόνι Ρότεν Jr., Λουκ Μπα α Μούτε, Νέρλενς Νοέλ, Χένρι Σιμς
Προπονητής: Μπρετ Μπράουν

Καμία ελπίδα για τίποτα. Τα δύο φετινά ντραφτ πικ λοταρίας των Σίξερς δεν θα είναι στην ομάδα, ο Κάρτερ-Γουίλιαμς ξεκινάει τη σεζόν τραυματίας και ο ρούκι Νοέλ έχει να παίξει μπάσκετ έναν χρόνο. Το υπόλοιπο ρόστερ είναι επιπέδου D-League.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]