Σε 23 χρόνια φυλακή για βιασμό και σεξουαλική επίθεση καταδικάστηκε ο μεγαλοπαραγωγός του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Ο Γουάινστιν κρίθηκε ένοχος σε δίκη στη Νέα Υόρκη τον περασμένο μήνα, σε μια απόφαση-ορόσημο για το κίνημα του Me too.

Οι δικηγόροι του Γουάινστιν είχαν ασκήσει έφεση για επιείκεια, επιμένοντας ότι ακόμη και η ελάχιστη ποινή πέντε ετών θα μπορούσε να είναι «ποινή διάρκειας ζωής» γι ‘αυτόν. Ωστόσο, οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι θα πρέπει να λάβει τη μέγιστη δυνατή ποινή, δεδομένου ότι επιδόθηκε σε καοκοποιηση γυναικών καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του και δεν μετανόησε για τις πράξεις του.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X