Μετά τις απολύσεις τριών εργαζομένων στον ρ/σ “105,5 Στο Κόκκινο”, τόσο οι εργαζόμενοι στο σταθμό, όσο και η ΕΣΗΕΑ, η ΕΠΗΕΑ, η ΕΤΕΡ και η ΕΣΗΕΜ-Θ, κηρύσσουν 24ωρη απεργία. Η ανακοίνωση:

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 9 π.μ. της Δευτέρας, 22 Ιανουαρίου 2018 έως τις 9 π.μ. της Τρίτης, 23 Ιανουαρίου 2018, για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς ραδιοφώνου, που εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό “ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ” και στην ιστοσελίδα “stokokkino.gr”.

Αντίστοιχα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ, σε συντονισμό με την ΕΣΗΕΑ, κηρύσσει 24ωρη απεργία για όλους τους δημοσιογράφους οι οποίοι εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό “ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ” και στην ιστοσελίδα “stokokkino.gr” στη Θεσσαλονίκη, από τις 9 π.μ. της Δευτέρας 22 Ιανουαρίου έως τις 9 π.μ. της Τρίτης, 23 Ιανουαρίου 2018.

Σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συναδέλφους που εργάζονται στον Ρ/Σ “ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ”, αποφάσισαν, επίσης, την κήρυξη 24ωρης απεργίας, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, για όλους τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους, που εργάζονται στην εφημερίδα “Η ΑΥΓΗ” και στην ιστοσελίδα “avgi.gr”.

Η απεργία πραγματοποιείται έπειτα από την αναγγελία, στην οποία προέβη η εργοδοσία του Ρ/Σ “ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ”, παράνομων, αντεργατικών και καταχρηστικών απολύσεων συναδέλφων, επειδή δεν συναίνεσαν στη μείωση των αποδοχών τους, ενώ ήδη τους οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές πλέον των δύο μηνών.

Ζητούμε την μη πραγματοποίηση των απολύσεων, την ομαλοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την άμεση καταβολή των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών στους εργαζόμενους.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Η ανακοίνωση αυτούσια, εδώ.

Την ίδια στιγμή, σε ένδειξη συμπαράστασης, 24ωρη απεργία κηρύσσει και η εφημερίδα Αυγή, τόσο στην έντυπη όσο και στην ηλεκτρονική έκδοση της.

Από αυτή την ώρα και μέχρι τις 9 το πρωί της Τρίτης οι εργαζόμενοι της “Αυγής” και του avgi.gr βρίσκονται σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση σε ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους του ραδιοσταθμού “105,5 Στο Κόκκινο” και απαιτώντας να ανακληθούν οι τρεις απολύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί εκεί.

Σημειώνεται ότι 24ωρη απεργία πραγματοποιούν επίσης έως τις 9 το πρωί της Τρίτης οι εργαζόμενοι στο ρ/σ “105,5 Στο Κόκκινο” και στην ιστοσελίδα stokokkino.gr, ζητώντας τη μη πραγματοποίηση των απολύσεων, την ομαλοποίηση των εργασιακών σχέσεων στον σταθμό και την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων.

Η ανακοίνωση αυτούσια, εδώ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια