Στιγμές αγωνίας ζει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, καθώς αντί να βγάλει τα χρήματά του στο εξωτερικό, όπως κάνουν πολλοί συνάδελφοί του, επέλεξε να τα παίξει στο στοίχημα, ποντάροντας στο «under» σχετικά με το θάνατο του 27χρονου παιδοκτόνου.

Οι ώρες κυλούν βασανιστικά για τον υπουργό, ο οποίος από την πρώτη στιγμή εξέφρασε (επιστημονικά πάντα) την άποψη πως «πολύ γρήγορα θα έχουμε το θάνατο του δράστη», λόγω του κώδικα τιμής που ισχύει στις φυλακές.

Σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες ο υπουργός ρίσκαρε αρκετά και έχει στοιχηματίσει πως ο παιδοκτόνος θα πεθάνει μέσα στις επόμενες 10 ημέρες. «Under 240 ώρες» δηλαδή.

Θυμίζουμε πως ο δολοφόνος μεταφέρθηκε την Τετάρτη στις φυλακές της Κέρκυρας και τον έβαλαν, για… γούρι, στο ίδιο κελί που είχε τοποθετηθεί και ο Μανώλης Δουρής.

Παράλληλα, ο υπουργός ανακοίνωσε πως θα γράψει σε βιβλίο τον κώδικα τιμής της φυλακής, για τον οποίο προφανώς δεν μπορεί να κάνει κάτι ώστε να τον αποτρέψει. Υπουργός είναι, άλλωστε, δεν είναι και μάγος. Μην είμαστε και πλεονέκτες.

Στην τελική, ο υπουργός βλέπει πως και στο Facebook οι μισοί Έλληνες δηλώνουν ότι επιθυμούν να παρακαμφθεί το γεγονός πως στην Ελλάδα δεν εφαρμόζεται η θανατική ποινή και σε πολλές περιπτώσεις απαιτούν να εφαρμοστεί ο Νόμος της Ζούγκλας. Η Δημοκρατία του όχλου ζει και βασιλεύει.

hannibal-lecter

Τη συνταγή του παιδοκτόνου δίνει δώρο την Κυριακή η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»

Μία ακόμη μεγάλη δημοσιοκαφρική επιτυχία πανηγυρίζει, στο μεταξύ, η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», καθώς όπως έγινε γνωστό κέρδισε τη μάχη από τα υπόλοιπα κυριακάτικα έντυπα και εξασφάλισε τα δικαιώματα από τη συνταγή της Άννυ, την οποία θα δώσει ως δώρο την Κυριακή σε ένα ειδικό ένθετο, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Ασφαλώς, τα τηλεοπτικά κανάλια και πολλά «ενημερωτικά» sites (το iefimerida κακή ώρα), έχουν ήδη αναφερθεί εκτενώς στη συνταγή που έφτιαξε ο παιδοκτόνος και οι τηλεθεατές την απόλαυσαν στα δελτία των 8, ωστόσο, είναι βέβαιο πως χιλιάδες άνθρωποι θα ήθελαν να έχουν και καταγεγραμμένη, για το αρχείο τους, αυτήν την τόσο πετυχημένη σπεσιαλιτέ των ξεφτιλισμένων τηλεκανίβαλων.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ακόμη πως μαζί με το ένθετο θα υπάρχει και DVD στο οποίο ο Πάνος Σόμπολος, εκπροσωπώντας όλα τα ελληνικά κανάλια, θα εκτελέσει τη συνταγή και με εικόνα.

* Τη «Σαλαμάνδρα» του Σπύρου Πολυχρονόπουλου μπορείτε να τη βρίσκετε πλέον και στο facebook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X