Ως μαθήτρια δεν είχα πάρει μέρος ποτέ στην παρέλαση.

Συμμετείχα στις πρόβες κι ύστερα τελευταία στιγμή άλλαζα γνώμη κι έκανα την άρρωστη. Χάναμε βλέπεις το μάθημα με το Στρατάκη οπότε δήλωνα κι εγώ φανατική του αθλήματος. Ούτε έτυχε ποτέ να παρακολουθήσω από κοντά τους στοιχισμένους μαθητές και φαντάρους.

Σήμερα είχε μια ηλιόλουστη μέρα. Περπάτησα και βρέθηκα στο κέντρο. Νόμιζα ότι η παρέλαση θα είχε τελειώσει αλλά δεν τα υπολόγισα σωστά. Στάθηκα σε μιαν άκρη απέναντι από τους επισήμους, πίσω από την μπάντα του δήμου. Τους είδα να περνούν φορτωμένοι με όπλα και τα αυτιά μου ενοχλούσαν αυτά τα εμβατήρια τα τετριμμένα.
Έκλεισα τα μάτια για λίγο. Ο ήλιος με ζέσταινε. Και τότε άκουσα μια ορχήστρα να παίζει μπλουζ. Και όλοι αντί για όπλα κρατούσαν κόκκινες παπαρούνες. 


Στους επισήμους κάθονταν όλοι οι φίλοι, οι αγαπημένοι που εγκατέλειψαν την πατρίδα για μια καλύτερη τύχη. 


Κι ύστερα από κάπου μακριά άκουσα τον Παύλο να τραγουδάει:
Στον ύπνο μου απόψε είδα πάλι
πως ήμουνα λέει σοφός
οι άνθρωποι γύρω χορτάτοι
κοιτούσαν και βλέπανε πως
κυλούσε γλυκά η ζωή τους
αφέντες κακό πουθενά
χιλιάδες παιδιά στα ποτάμια
ψαρεύανε φως στα νερά
Σας τ’ ορκίζομαι! Φιλώ σταυρό!!!!!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια