Ο Έριχ Φρομ έγραφε στο «Να έχεις ή να είσαι» πως «η προσφορά είναι από μόνη της μια εξαίσια χαρά. Καθώς όμως δίνει, δεν μπορεί παρά να γεννήσει κάτι καινούριο μέσα στον άλλο άνθρωπο, και αυτό που γεννιέται αντανακλάται πάλι σ’ αυτόν».

Σε ένα κοινωνικό πείραμα στη Νέα Υόρκη, δυο ηθοποιοί παριστάνουν τους άστεγους και άπορους, γυρνώντας σε εστιατόρια και ζητώντας μια μπουκιά φαγητό απ΄ όσους κάθονται στα τραπέζια και τρώνε. Αυτοί αρνούνται να τους δώσουν, επικαλούμενοι διάφορες δικαιολογίες.

Έπειτα, δοκιμάζουν να κάνουν το ίδιο «παραπλανώντας» έναν πραγματικά άπορο, που ζητά ελεημοσύνη στο πεζοδρόμιο. Ο ένας του προσφέρει ένα ολόκληρο κουτί πίτσα με τη δικαιολογία πως του περισσεύει, και μετά από λίγο εμφανίζεται ο άλλος, ζητώντας του ένα κομμάτι. Η αντίδραση του άστεγου εικονοποιεί αυτό που γράφει παρακάτω ο Φρομ:

«Το να δίνεις έχει σαν επακόλουθο να μεταβάλλεις και τον άλλο άνθρωπο σε δότη, γι’ αυτό και οι δυο μετέχουν στη χαρά αυτού του καινούριου που δημιούργησαν. Στην πράξη της προσφοράς κάτι νέο γεννιέται και τα δυο πρόσωπα νιώθουν ευγνωμοσύνη για τη ζωή που γεννήθηκε και για τους δυο τους».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]