Κάθε χρόνο αυτήν την εποχή χιλιάδες νέοι άνθρωποι, φοιτητές και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, βγαίνουν στη γύρα αναζητώντας σπίτια για ενοικίαση στις περιοχές όπου θα φοιτήσουν ή θα διδάξουν.

Γράφει ο Γιώργος Κυρίτσης (Αυγή)

Τα τελευταία χρόνια οι τιμές έχουν γίνει απλησίαστες και δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι ευθύνεται το airbnb.

Φέτος φαίνεται πως κάποιοι ιδιοκτήτες έχουν αποφασίσει να βγάλουν τα σπασμένα της κακής τουριστικής σεζόν λόγω κορωνοϊού στην πλάτη των ανθρώπων που αναζητούν στέγη. Το ίδιο φαινόμενο το είδαμε και στις τιμές δωματίων σε τουριστικές περιοχές.

Ίσως κάποιοι θεωρούν επίσης πως σ’ αυτή τη φάση τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια στην ελληνική κοινωνία. Σταχυολογούμε από αγγελίες για την εύρεση σπιτιού: 27 τετραγωνικά στου Γκύζη τιμή 450 ευρώ. 35 τετραγωνικά στο Μετς ημιυπόγειο 700 ευρώ. 15 τετραγωνικά στα Ιλίσια στον πρώτο όροφο κτηρίου του 1930 παρακαλώ 550 ευρώ.

Ακόμα, 8 τετραγωνικά, υπόγειο στο Χαλάνδρι 85 ευρώ. Προφανώς την κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρουν, όπως δεν την ενδιέφεραν ποτέ, η λαϊκή στέγη και η φοιτητική στέγη, η δυνατότητα των παιδιών να σπουδάσουν και των δασκάλων και καθηγητών να μάθουν τα παιδιά μας γράμματα. Φέτος όμως η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως και απαιτείται άμεση παρέμβαση.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια