3ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά
Ταινίες Μικρού Μήκους

Από το 2017 πραγματοποιήθηκαν δύο Φεστιβάλ, κατατέθηκαν συνολικά 300 ταινίες μικρού μήκους, προβλήθηκαν πάνω από 50 δημιουργίες και δόθηκαν 20 βραβεία σε καλλιτέχνες.

Η ομάδα NAIL και ο Δήμος Πειραιά ανακοινώνει την έναρξη των διαδικασιών του 3ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά για ταινίες μικρού μήκους.

Οι δημιουργοί καλούνται να καταθέσουν τις ταινίες τους για προβολή στο Φεστιβάλ και συμμετοχή τους στα καθιερωμένα βραβεία που απονέμονται στην τελετή λήξης.

Το χρονοδιάγραμμα του 3ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά είναι το εξής:

Έναρξη Υποβολής Ταινιών: 20/10/2018
Λήξη Υποβολής Ταινιών: 28/2/2019
Επιλογή Ταινιών για συμμετοχή στο Φεστιβάλ: 31/3/2019
Προβολές Ταινιών: 13/5/2019 έως 17/5/2019 (Φουαγιέ Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά)
Τελετή Λήξης και Βράβευσης Ταινιών: 20/5/2019 (Φουαγιέ Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά)


Βασικές Προϋποθέσεις:
1. Κάθε δημιουργός έχει δικαίωμα να καταθέσει μία ταινία μικρού μήκους.
2. Οι ταινίες θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένες δημιουργίες 2017 – 2018.
3. Αποδεκτές είναι μυθοπλασίες, ντοκιμαντέρ και animation.
4. Θα πρέπει να υπάρχει link για τις ταινίες σε κάποιο site με κωδικό ασφαλείας.

Διαδικασία υποβολής ταινιών:
1. Η αίτηση και κατάθεση των ταινιών θα είναι έως τις 28/2/2019
2. Οι ενδιαφερόμενοι δημιουργοί θα πρέπει να αποστείλουν τα προσωπικά τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και e-mail):

– στο e-mail: piraeusfilmfestival@gmail.com

3. Εν συνεχεία, θα λάβουν e-mail (εντός 24 ωρών) με την αναλυτική φόρμα συμμετοχής, τον μοναδικό κλειδάριθμο παράδοσης των ταινιών και τις οδηγίες αποστολής των δημιουργιών.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X