Σε βίντεο με τον τίτλο «Με λένε Mirian», 30 επιφανείς άνθρωποι από το χώρο του θεάματος, διαβάζουν μπροστά στο φακό το γράμμα μιας μητέρας που αποχωρίστηκε το παιδί της στα σύνορα της Αμερικής, καταδεικνύοντας το εγκληματικό της εν λόγω αντιμεταναστευτικής πολιτικής των ΗΠΑ.

«Ο γιος μου έκλαιγε, το ίδιο κι εγώ…Είναι το μόνο μου παιδί», αναφέρει μεταξύ άλλων η Mirian, μετανάστρια με καταγωγή από την Ονδούρα, η οποία αναγκάστηκε να αποχαιρετίσει βίαια και παράνομα τον μόλις 18 μηνών γιο της στα σύνορα του Τέξας. Η Mirian εγκατέλειψε τη χώρα της με το γιο της στην αγκαλιά και ξεκίνησε το ταξίδι για τις ΗΠΑ όταν ο στρατός «έπνιξε» το σπίτι της στα δακρυγόνα. Όταν είπε στους συνοριοφύλακες ότι ζητά άσυλο, εκείνοι της απάντησαν πως θα της έπαιρναν το παιδί, χωρίς καμιά εξήγηση.

Την παραγωγή του βίντεο έκανε η ηθοποιός Maggie Gyllenhaal. Υπολογίζεται ότι συνολικά 2.300 παιδιά έχουν αποχωριστεί τις οικογένειές τους, εξαιτίας της πολιτικής «μηδενικής ανοχής» του Ντόναλντ Τραμπ.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]