Όσοι δεν βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από κάποια παραλία, κατανοούν πόσο δύσκολο είναι να «σκοτώσει» κάποιος το χρόνο του τον Αύγουστο. Η Αθήνα είναι ζεστή και οι δρόμοι της είναι άδειοι.

Aφήνοντας στην άκρη σειρές αριστουργήματα αλλά και πασίγνωστες, όπως το Game of Thrones ή το Dexter, το 3pointmagazine.gr σας προτείνει 4, λιγότερο γνωστές, σειρές για να περάσετε ευχάριστα τις ζεστές μέρες του Αυγούστου.

The Fosters

Cast-the-fosters-abc-family-34858845-960-605

Μία οικογένεια με δύο μαμάδες και πέντε παιδιά, κάποια υιοθετημένα και κάποια βιολογικά, σε ένα σενάριο που σπάνια συναντάμε στην αμερικάνικη τηλεόραση. Η σειρά αναφέρεται χωρίς το παραμικρό ταμπού σε lgbtq θέματα αλλά και στα σεξιστικά κατάλοιπα της σημερινής κοινωνίας και προσπαθεί να μας βάλει για λίγο σε ένα κόσμο διαφορετικότητας, με ανθρώπους της διπλανής πόρτας. Βέβαια οι απαγορευμένοι έρωτες και τα κοινότυπα δράματα μίας οικογενειακής σειράς δεν θα μπορούσαν να λείπουν ούτε από τους “The Fosters”.

Να τo δεις: Εάν έχεις βαρεθεί τις ετεροκανονικές οικογένειες των περισσοτέρων σίριαλ και θέλεις να βρεθείς αντιμέτωπος με τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας έφηβος στο λύκειο όταν είναι διαφορετικός ή μία οικογένεια χωρίς το κλασικό πρότυπο μητέρα-πατέρα.

Να μην τo δεις: Εάν τα σίριαλ με τα οικογενειακά δράματα δεν ταιριάζουν στο στυλ σου.

Orange is the new Black

ORANGE

H Piper Chapman, μια 30χρονη bisexual , φαινομενικά «τέλεια» γυναίκα φυλακίζεται για ένα έγκλημα που έχει διαπράξει 10 χρόνια πριν. Η σειρά ρίχνει μία αληθοφανή ματιά στα προβλήματα των γυναικείων φυλακών αλλά και του σωφρονιστικού συστήματος της Αμερικής γενικότερα, καθώς το σενάριο βασίζεται στη βιογραφία της πρώην κρατούμενης Piper Kerman (Orange Is the New Black: My Year in a Women’s Prison). Το σενάριο έχει σωστές δόσεις χιούμορ και δράματος και η πλοκή του μπορεί να καταφέρει να σε κρατήσει για ώρες μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή σου.

Να το δεις: Εάν έχεις βαρεθεί τις ιστορίες με τα ψευτο-προβλήματα των πλουσιοκόριτσων της Αμερικής, αλλά και αν θέλεις να γνωρίσεις το δύσκολο κόσμο των φυλακών.

Να μην το δεις: Eάν δεν σου αρέσουν τα σίριαλ που πρέπει να περιμένεις μήνες για την καινούρια σεζόν τους.

Witches of East End

witches-of-east-end-big-picture


Η ζωή μία οικογένειας μαγισσών που βρίσκεται αντιμέτωπη με την αιώνια κατάρα της αθανασίας, με απαγορευμένους έρωτες αλλά και με την άγνοια για το σε πόσο επικίνδυνη μπορεί να μετατραπεί η καθημερινότητα τους όταν μάθουν ότι κατέχουν αυτό το υπερφυσικό χάρισμα. Η σειρά δεν ξεφεύγει από κάποια κλισέ μία σαπουνόπερας αλλά διαθέτει καλό χιούμορ και σκηνές δράσης που είναι αρκετές ώστε να σε δροσίσουν ένα καυτό μεσημέρι του Αυγούστου.

Να το δεις: Εάν ακόμη παρακολουθείς τις επαναλήψεις της σειράς «Μάγισσες»( Charmed), καθώς το Witches of East End φαίνεται να είναι αρκετά επηρεασμένο από αυτή. Ακόμη αν είσαι λάτρης των σειρών με μαγικά πλάσματα και ξόρκια.

Να μην το δεις: Εάν μία ακόμη σαπουνόπερα με έρωτες και δράματα σου είναι τελείως αδιάφορη.

Misfits

Misfits_series_1


Η βρετανική σειρά παρακολουθεί τη ζωή μίας παρέας νεαρών με υπερφυσικές δυνάμεις που αναγκάζονται να κάνουν εθελοντική εργασία, ώστε να εκτίσουν την ποινή για τα εγκλήματα τους. Το Μisfits είναι σκοτεινό, γεμάτο με βρετανικό χιούμορ και παρ’ όλο που περιέχει υπερφυσικά στοιχεία μας δείχνει τα αληθινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι που βρίσκονται στο «περιθώριο» καθώς στιγματίζονται ως εγκληματίες. Σε συνδυασμό με τους καλοσχηματισμένους και προσιτούς του χαρακτήρες, το πρωτότυπο σενάριο αλλά και τα αληθοφανή ειδικά εφέ, οι πέντε σεζόν του θα σας φανούν πολύ λίγες.

Να το δείς: Εάν αγαπάς το σκοτεινό, βρετανικό χιούμορ και τον αυθορμητισμό ή ακόμη αν βαρέθηκες τα καλά παιδιά της τηλεόρασης και ψάχνεις κάτι πιο αληθινό.

Να μην το δεις: Εάν δεν μπορείς να χωνέψεις με τίποτα ότι μία καταιγίδα έδωσε υπερφυσικές δυνάμεις σε μία παρέα νέων.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X