Στο Χώρο Τέχνης “14η Μέρα”:

The Official Trailer
από το Urbn Theatr

The Official Trailer, ένα έργο για την ηδονή της στιγμής. Εκείνης που συνειδητοποιείς ότι από τα δεκάδες χρώματα μιας technicolor ταινίας που φαντάζεσαι ότι σε χαρακτηρίζουν εσύ είσαι μόνο το ένα. Αλλά το μοναδικό, το αυθεντικό, το πραγματικό. Μέρος ενός κόσμου γεμάτου τέτοια μοναδικά χρώματα.

Ο θεατρικός οργανισμός Urbn Theatr παρουσιάζει το νέο του project “The Official Trailer” για 14 παραστάσεις, από τις 2 Μαΐου 2015 έως τις 31 Μαΐου 2015, στο Χώρο Τέχνης «14η Μέρα».

Πέντε πρόσωπα επιχειρούν να δημιουργήσουν μια ταινία «ζωής». Όχι ως σκηνοθέτες αλλά ως καταγραφείς. Ως μέρος της προσωπικής τους προσπάθειας αποσυγκόλησης από τους «φαντασιακούς κόσμους» που δημιουργεί, πολλές φορές, η «μεγάλη οθόνη». Κατά τη διαδικασία αυτή μοιράζονται την ιστορία τους, τη ζωή τους. Όπως αυτή είναι. Όχι όπως θα έπρεπε να είναι ή όπως φαντάστηκαν κάποια στιγμή ότι είναι. Γιατί η ζωή βρίσκεται στη ζωή. Και όσο δύσκολη και αν μοιάζει κάποιες φορές, είναι γοητευτική από μόνη της.

Το “The Official Trailer” είναι ένα έργο για τη ζωή των ανθρώπων. Που είναι δίπλα μας. Που είναι γύρω μας. Για μας.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία – Κείμενο: Ηλίας Παναγιωτακόπουλος
Εικαστική επιμέλεια: Λαμπαδάριος Παππάς
Ενδυματολόγος: Φωτεινή Λάζου
Επιμέλεια κίνησης: Ζωή Κολλάτου
Φωτιστική επιμέλεια: Γιώργος Αγιαννίτης
Video: Αλέξανδρος Κακλαμάνος
Μουσική (live piano): Σοφία Ορφανού
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Αιγινίτου

Ερμηνεύουν: Λένα Δελαβία, Χρήστος Καπενής, Ηλίας Παναγιωτακόπουλος, Σοφία Ορφανού, Λίνα Φούντογλου.

Στον χώρο τέχνης “14η Mέρα”: Καλλιρόης 10, Αθήνα.
(στάση μετρό: Ακρόπολη, στάση τραμ: Βουλιαγμένης)
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 2 Μαΐου έως 31 Μαΐου 2015.
ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή. Έναρξη: 21:15. Οι τελευταίες παραστάσεις, 29/30 & 31 Μαΐου στις 23:30.
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 10 ευρώ / Άνεργοι, φοιτητές, ΑΜΕΑ, 7 ευρώ.
Τηλ. κρατήσεων: (+30) 698 7878 477
SITE www.urbn-theatr.com

Λίγα λόγια για το έργο
Το “The Official Trailer” είναι ένα έργο που δημιουργήθηκε για να ανταποκριθεί στην επιθυμία μας να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας στους ανθρώπους που είναι γύρω και τις «ιστορίες» τους. Πέντε πρόσωπα μοιράζονται την δική τους ιστορία, τη δική τους ζωή σε μια πορεία αποσυγκόλησης από τις προκατασκευές που επιβάλει η «μεγάλη οθόνη». Μπορεί οι ιστορίες τους να μην είναι «φανταχτερές» όπως εκείνες των ηρώων μιας ταινίας του κινηματογράφου, μπορεί και οι ίδιοι να μην είναι «επώνυμοι» όπως, ίσως, οι σταρ με τους οποίους μεγαλώσανε αλλά έχουν την δική τους ιστορία, τη δική τους δύναμη, τη δική τους ζωή. Όπως και όλοι οι άνθρωποι γύρω μας.

Σημείωμα Σκηνοθέτη
Είναι δύσκολο να προτείνεις_ να καταφέρεις να προτείνεις_ ένα καλλιτεχνικό έργο όταν τόσο πολλά και δυσεπίλυτα, ίσως, προβλήματα, ταλανίζουν την πραγματικότητα μας. Το “The Official Trailer” κατέστη αναγκαιότητα για το Urbn Theatr όχι για να δοθούν απαντήσεις, πόσο μάλλον λύσεις, αλλά απλώς και μόνο για να μοιραστούμε ένα κομμάτι ζωής. Των ηρώων, τη δικής μας και ίσως ευρύτερα ανθρώπων που είναι «γύρω» μας. Σε αυτό το δεδομένο, στο ότι ζούμε, κρύβεται και το πιο αισιόδοξο μήνυμα.
Ηλίας Παναγιωτακόπουλος

Λίγες σκέψεις με αφορμή τη νέα παραγωγή του Urbn Theatr
Το “The Official Trailer” είναι ένα έργο «κατασκευή» του Urbn Theatr. Ανταποκρίνεται στην επιθυμία του να συνεχίσει ως ζωντανός και εξελισσόμενος θεατρικός οργανισμός να εμβαθύνει στη διαδικασία συγκρότησης παραστάσεων που αποτυπώνουν συγχρόνους προβληματισμούς για τη ζωή αλλά και τη λειτουργία του θεάτρου ειδικότερα. Παραμένει, λοιπόν, εδώ, δημιουργικό, ανοιχτό σε ιδέες, παρουσιάζοντας σύγχρονα έργα ή δικές του κατασκευές, άμεσα συνδεδεμένο με τους ανθρώπους της πόλης και τον αστικό της ιστό. Στην έως τώρα πορεία του το Urbn Theatr δεν έχει λάβει καμία κρατική ή ιδιωτική χρηματοδότηση.

Λίγα λόγια για το Urbn Theatr
Το Urbn Theatr, σε ό,τι έχει να κάνει με τη νομική του υπόσταση είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία θεάτρου. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη λειτουργία του είναι ένας θεατρικός οργανισμός, εν είδη έμβιου όντος. Οικοδομείται, συγκροτείται σκηνικά μεταβαλλόμενο ανά παράσταση-project, διατηρώντας ήδη υπάρχοντες μόνιμους συντελεστές, μα ανοιχτό για τους μέλλοντες. Από το 2011 που συγκροτήθηκε έχει παρουσιάσει τις εξής παραστάσεις: “Worlds End” του Paul Sellar στο θέατρο @Ρουφ, “Wordwhore” του Tam Cy Albert στον Χώρο Πολιτισμού About και μετέπειτα στο Etceteta Theatre του Λονδίνου, “a simple product” στο υπαίθριο γκαράζ του Εθνικού Ωδείου (πλατεία Βάθη), “The Random Effect” και τώρα το “The Official Trailer” στον χώρο τέχνης “14η Μέρα”.

Λίγα λόγια για τους συντελεστές του Urbn Theatr

Ηλίας Παναγιωτακόπουλος
Είναι ο δημιουργός του Urbn Theatr, σκηνοθέτης και ηθοποιός. Γεννήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Αθηνών του Γ. Θεοδοσιάδη και της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ε.Α.Π., στο τμήμα Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Είναι μέλος του Lincoln Center Theater Directors Lab N.Y, με υποτροφία του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Είναι ο σκηνοθέτης των παραστάσεων του Urbn Theatr και δημιουργός κάποιων εξ αυτών. Πριν τη δημιουργία του Urbn Theatr συμμετείχε, ως ηθοποιός, σε σειρά παραστάσεων σε συνεργασία με τους σκηνοθέτες Θ. Μοσχόπουλο, Γ. Λάνθιμο, Γ. Γκικαπέπα κ.ά.

Λαμπαδάριος Παππάς
Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, από το οποίο αποφοίτησε το 1994. Είναι αρχιτέκτονας μηχανικός. Από το 1994 είναι μέλος του ΤΕΕ και του Συλλόγου Ελλήνων Αρχιτεκτόνων. Από το1996 έως το 2004 συνεργάστηκε με τις μεγαλύτερες μελετητικές και κατασκευαστικές εταιρείες στην Ελλάδα σε έργα που άλλαξαν το πρόσωπο της Αθήνας, αλλά και όλης της χώρας. Ειδικότερα: Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος” στα Σπάτα, Κατασκευή προσόψεων του Νέου Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος’’, Αισθητική Ενοποίηση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου της Αθήνας (ΟΑΚΑ). Από το 2004 διατηρεί αρχιτεκτονικό γραφείο Μελετών και Επιβλέψεων Κατασκευών. Συνεργάστηκε στον σχεδιασμό εκθέσεων όπως «Η Αθήνα του Παύλου Μυλωνά» στο μουσείο Μπενάκη κ.ά. Συμμετέχει στην δημιουργία του Urbn Theart αναλαμβάνοντας την εικαστική επιμέλεια των παραστάσεων.

Φωτεινή Λάζου
Γεννήθηκε στα Γρεβενά. Σπούδασε στη Θεσ/νίκη στην σχολή μόδας (SITAM) και ελεύθερο σχέδιο στη σχολή του Κ. Γεωργιάδη. Εργάστηκε επί σειρά ετών ως free lance designer δημιουργώντας συλλογές για λογαριασμό διαφόρων εξαγωγικών εταιρειών ενώ παράλληλα συμμετείχε σε fashion shows, όπως το “Σταυροδρόμι της Μεσογείου” στη Θεσ/νίκη. Έχει διακριθεί στο διαγωνισμό για την Biennale νέων καλλιτεχνών στην Λισσαβώνα το 1994, όπου εκπροσώπησε την Ελλάδα στον τομέα της μόδας με τη συλλογή “Λευκό – Μαύρο: the opossites as one”. Στο διάστημα 1996-2002 διατηρούσε atelier μόδας το οποίο επανασύστησε το 2004 επικεντρωμένη στη δημιουργία δικής της γραμμής γυναικείων ρούχων. Διδάσκει σχέδιο μόδας σε σχολή (LINEA MODA), ενώ παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα σχεδίου comix στη σχολή Comink. Συμμετέχει ως ενδυματολόγος από την πρώτη παραγωγή του Urbn Theatr.

Ζωή Κολλάτου
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το London Contemporary Dance at The Place (BA Hons in Contemporary Dance). Είναι ιδρυτικό μέλος του “chameleon dancetheatre”. Διδάσκει σύγχρονο χορό, κινητικό αυτοσχεδιασμό, επιμελείται την κίνηση και τις χορογραφίες σε θεατρικές παραστάσεις. Το Τhe Official Trailer αποτελεί τη δεύτερη συνεργασία της με το Urbn Theatr.

Αλέξανδρος Κακλαμάνος
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών το 2011.Το 2010 φοίτησε με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. στη Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών της Αμβέρσας. Τον Σεπτέμβριο του 2012 εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Αγγλία στο “World Event of Young Artists’’ στα πλαίσια της πολιτιστικής Ολυμπιάδας, στο Νότινγχαμ. Στη συνέχεια επιλέχθηκε για την υποτροφία της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ HELLAS, με την οποία σπούδασε στο μεταπτυχιακό τμήμα εικαστικών τεχνών στην Ακαδημία AKV/St. Joost στην πόλη Ντεν Μπος. Έχει παρουσιάσει δουλειά σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζει και εργάζεται ανάμεσα στην Ελλάδα και το Βέλγιο.

Γιώργος Αγιαννίτης
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Πολυτ. Σχ. Παν. Πατρών. Ενδιάμεσα των σπουδών του ασχολήθηκε με το σχεδιασμό εσωτερικών χώρων και αργότερα με τον σχεδιασμό αρχιτεκτονικού φωτισμού. Συμμετείχε σε πληθώρα σεμιναρίων και ημερίδων τεχνολογίας φωτισμού και εργάστηκε σε γνωστή ιταλική εταιρεία αρχιτεκτονικού φωτισμού, ενώ πλέον συνεχίζει ως ελεύθερος επαγγελματίας. Εκπόνησε εργασία υπό την επίβλεψη του εργαστηρίου Ψηφιακής Τεχνολογίας Ήχου του Π. Πατρών με θέμα «Δίκτυα φωτισμού, πρωτόκολλα ελέγχου και επικοινωνίας φωτιστικών σωμάτων». Στο θέατρο ξεκίνησε ως βοηθός του σχεδιαστή Αλέξη Cohen. Πήρε βραβείο φωτισμού στους 24ους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες και διακρίθηκε ομαδικά δύο φορές σε φεστιβάλ (Scratch Night, Βακχικόν). Συνεργάστηκε με τον Πανελλήνιο Επιστημονικό Σύλλογο Θεατρολόγων ως φωτιστής και ως εισηγητής σε διήμερο σεμινάριο θεατρικού φωτισμού. Έχει συνεργαστεί με πολλές θεατρικές ομάδες και σκηνοθέτες σε σκηνές της Αθήνας ενώ παράλληλα ασχολείται με τη φωτογραφία έχοντας συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις.

Μαρία Αιγινίτου
Σπούδασε δημοσιογραφία και είναι απόφοιτος της ανωτέρας δραματικής σχολής του θεάτρου “Τζένη Καρέζη”. Συμμετείχε στο μεταπτυχιακό εργαστήριο υποκριτικής και σκηνοθεσίας της πειραματικής σκηνής (Εθνικό Θέατρο 2001-2002). Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Σ. Λιβαθινό, Κ. Καζάκο, Γ. Μαρκοπούλου, Α. Τρουπάκη, Λ. Μελεμέ, Β. Ανδρέου, Λ. Ζαρκαδούκα, Ν. Φώσκολου. Έχει σκηνοθετήσει την παράσταση «Ανάμισης Ντενεκές» του Γ. Μακριδάκη.

Λίγα λόγια για τους ηθοποιούς

Λένα Δελαβία
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Σχολή Δραματικής Τέχνης Α. Δαβή (Ρούλας Πατεράκη) 1993-1995 και της Σχολής Δραματικής Τέχνης Β. Διαμαντόπουλου. Έχει συμμετάσχει σε σειρά ερασιτεχνικών και επαγγελματικών παραστάσεων. Εργάζεται επίσης ως σχεδιάστρια εντύπων και εφαρμογών πολυμέσων και είναι απόφοιτος της σχολής Web Designer (Σπύρου Ορνεράκη).

Χρήστος Καπενής
Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Δραματικής σχολής Αθηνών. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια εργάζεται ως ηθοποιός-performer στο χώρο των παραστατικών τεχνών και του κινηματογράφου. Έχει συνεργαστεί με Έλληνες και ξένους σκηνοθέτες και χορογράφους.

Σοφία Ορφανού
Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Τήνο. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη και του κολεγίου του Middlesex University of London στην Αθήνα στον κλάδο του Interior Architecture and Design. Παίζει πιάνο και έχει συμμετάσχει σε πολλές μουσικοθεατρικές παραστάσεις της Γιάννας Ακριβοπούλου σε Ελλάδα και Εξωτερικό (2002-2010). Το 2011 συμμετέχει σε κινησιολογική παράσταση της Λίλας Ζαφειροπούλου στο θέατρο Ήβη. Έχει συμμετάσχει στο φεστιβάλ ‘Τα 12 κουπέ’ στο Τρένο του Ρουφ με την performance “ΖΙΖ” (Κείμενο – Σκηνοθεσία), επίσης στην θεατρική παράσταση “Fred Lupo” στο Booze Cooperativa το 2012 (Σκηνοθεσία).

Ηλίας Παναγιωτακόπουλος
Ως ηθοποιός, με το Urbn Theatr, συμμετείχε στις παραστάσεις του “Worlds End” και “a simple product”. Πριν τη δημιουργία του urbn-theatr συμμετείχε σε σειρά παραστάσεων, όπως: «Δωδέκατη νύχτα» στο Θέατρο Αλίκη, «Άλκηστις» στο Εθνικό Θέατρο, «Βάκχες» στο Φεστιβάλ Αθηνών, «Metamorphoses +» και «Ο ορφανός του Ζάο» στο Θέατρο Αμόρε, «Το αγόρι με τη βαλίτσα» στο θέατρο Πόρτα σε σκην. Θ. Μοσχόπουλου, «Νεκρή φύση σε χαντάκι» στο Θέατρο Αμόρε σε σκην. Γ. Λάνθιμου, «Ξένοι τόποι» στο Θέατρο Ροές και «Θαλασσινό τοπίο» στο Θέατρο Εμπρός σε σκην. Γ. Γκικαπέπα, κ.α.

Λίνα Φούντογλου
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε με υποτροφία από τη Δραματική Σχολή Αθηνών του Γ. Θεοδοσιάδη το 2012. Είναι, επίσης, απόφοιτος του Εθνικού Κοποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Συμμετείχε στις παραστάσεις “Wordwhore”, “A simple product”, “The Random Effect” και “Το τρίτο κύμα”.

Πληροφορίες:

ΠΕΡΙΟΧΗ
Χώρος Τέχνης “14η Μέρα”: Καλλιρόης 10 / Αθήνα
(στάση μετρό: Ακρόπολη, Στάση τραμ: Βουλιαγμένης)

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ
(+30) 698 7878 477

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
2 Μαΐου έως 31 Μαΐου 2015 (Για 14 παραστάσεις)

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή. Έναρξη στις 21:15. Οι τελευταίες παραστάσεις, 29/30 & 31 Μαΐου στις 23:30.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
10 ευρώ / Ανέργων, φοιτητών, ΑΜΕΑ, 7 ευρώ

ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΚΗΝΗΣ
50 άτομα

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
70’ (χωρίς διάλειμμα)

SITE
www.urbn-theatr.com

Φωτογράφιση
Urbn Theatr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]