Αυτή τη φορά θα σας πρότεινα πριν διαβάσετε το οτιδήποτε, απλώς να ακολουθήσετε την αλληλουχία των κομματιών. Να σας οδηγήσουν αυτά σε λόγια. Σε λόγια που δεν μπορούν εύκολα να ειπωθούν. Αδυνατούν να πιάσουν την μεταπήδηση από το ένα συναίσθημα στο άλλο.

Είναι οξύμωρο. Όντας έντονα συνασθηματικά φορτισμένος κάποιος το γνωρίζει, το παράγει, διακατέχεται από μία ακλόνητη επιθυμία να το εκφράσει, παρόλα αυτά δεν τα καταφέρνει. Χρειάζεται ένα έναυσμα. Χρειάζεται μία πιστολιά στον αέρα για να ξεκινήσει το δικό του σπριντ. Αυτό θα επιχειρήσουμε να πετύχουμε σήμερα σε τρία βήματα. Θα μετρήσουμε αντίστροφα. Από τη συνειδητοποίηση, τη δυσκολία στην όψη του απέραντου, στη σταδιακή ισχυροποίηση του θέλω και εν τέλει στην απόλυτη απογείωση.

Πρόταση Νο1

Διαλέγω ένα κομμάτι από μία ονειροπόληση στα παλιά, στα δύσκολα, στα όχι και τόσο λαμπερά. Μέσα στον κήπο της δικιάς μας μοναξιάς, ουδείς γνωρίζει τι άνθη κρύβονται, ποια λουλούδια μαράθηκαν, ποια αφήσαμε και γιατί κρατήσαμε μακριά τους άλλους. Όπως λέει όμως και ο ίδιος, δεν μένει παρά να έρθει. Εκείνη η στιγμή που κάποιος θα ρωτά να μάθει και ας μην πάρει ποτέ του απάντηση. Η εκτέλεση του κομματιού είναι από live στη Σύρο. Είναι διαφορετική από αυτή του στούντιο. Έχει όλα τα κομμάτια του παζλ…

Πρόταση Νο2

Σταδιακή ανάτασης. Η συνειδητοποίηση του ότι λάθος ερωτήσεις θα δώσουν λάθος απαντήσεις. Θέληση για την υπέρβαση, για τα 20 δευτερόλεπτα, που έλεγε ο Ματ Ντέιμον θάρρους που χρειάζεται κάποιος για να χτυπήσει μια πόρτα, για να δοκιμάσει, για να αισθανθεί μία στιγμιαία λυτρωτική απελευθέρωση.

Πρόταση Νο3

Ώρα εκτόξευσης. Ώρα έκρηξης. Έχασες; Βρίσκεις ρυθμό να παλέψεις. Κέρδισες; Απλώς δεν σε σταματάει κανείς.  Οι Nirvana κέρδισαν τον τίτλο του πλέον πολυσυζητημένου unplugged, όμως για κοιτάξτε καλύτερα…

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

Αρθρογράφος

Κώστας Παπαντωνίου

Γεννήθηκε και ζει στα Εξάρχεια. Αγαπά τους τοίχους τους, τους αγώνες και τους ανθρώπους τους. Του αρέσει να φωτογραφίζει και να γράφει για όσα δεν μπόρεσε να φωτογραφίσει. Κυκλοφορεί από τα εννιά του με μια εφημερίδα στο χέρι και συνεχίζει να γράφει σε μπλοκάκι στα ρεπορτάζ. Ακούει ό,τι μακριά πολύ μακριά μας ταξιδεύει και διαβάζει ό,τι του γυαλίσει στις βιτρίνες της Καλλιδρομίου, της Ζωοδόχου Πηγής και της Θεμιστοκλέους. Αγαπά τα νησιά και κάποτε θέλει να ζήσει σε ένα από αυτά. Μέχρι τότε, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για μια διαφορετική δημοσιογραφία, με πολλά αυτοδιαχειριζόμενα 3point και γραφιάδες χωρίς περιορισμούς.

Σχετικά Άρθρα

X