Μία 34χρονη νοσοκόμα η οποία διαγνώσθηκε με κορωνοϊό και βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό από τις 10 Μαρτίου, έβαλε τέλος στη ζωή της

Η Ντανιέλα, κάθε μέρα έδινε μάχη μαζί με άλλους νοσοκόμους και νοσοκόμες στην Λομβαρδία κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων “ANSA”, η 34χρονη γυναίκα εργαζόταν σε νοσοκομείο στη Μόντσα, στην περιφέρεια της Λομβαρδίας δηλαδή στην καρδιά της επιδημίας.

Διαγνώσθηκε πως ήταν θετική στον ιό. Οι δικαστικές αρχές ερευνούν τα αίτια της αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα, πολλοί άνθρωποι στον τομέα της υγείας υποφέρουν από άγχος και εξάντληση, την ώρα που τα θύματα και τα κρούσματα αυξάνονται δραματικά καθημερινά.

Στην Λομβαρδία μόνο, τα συνολικά περιστατικά είναι 30.703 και οι νεκροί 4.178. Σε όλη την Ιταλία ο αριθμός των περιστατικών ανέρχονται σε 69.176 και οι νεκροί έφτασαν τους 6.820.

Σύμφωνα με το ιταλικό μέσο vita.it η federazione medici di famiglia (η Εθνική Ομοσπονδία των νοσοκόμων) εκφράζει την βαθιά θλίψη της σχετικά με την αυτοκτονία της νεαρής κοπέλας και τονίζει: “Φτάνει πια, μην αφήνετε τους νοσοκόμες μόνες τους.”

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα συνάδελφοί της αναφέρουν πως φοβόταν μήπως είχε κολλήσει άλλους.

Όπως αναφέρουν άλλα δημοσιεύματα δεν είναι το πρώτο περιστατικό στην Ιταλία από την έναρξη της επιδημίας.

Παρόμοιο περιστατικό υπήρξε και στη Βενετία.

Alfavita

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια