Το υψηλότερο ρεκόρ κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας στην Ελλάδα καταγράφηκε τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ. Από τα 372 νέα κρούσματα, τα 164 συνδέονται με γνωστές συρροές και τα 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ έξι εισαγόμενα κρούσματα προσήλθαν αυτοβούλως.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 12.452, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες. Τα 2.324 (18.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5.511 (44.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Αναλυτικότερα:

– 133 κρούσματα από την Περιφέρεια Αττικής
– 18 κρούσματα από Π.Ε. Θεσσαλονίκης
– 1 κρούσμα από Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
– 1 κρούσμα από Π.Ε. Αργολίδας
– 1 κρούσμα από Π.Ε. Γρεβενών
– 5 κρούσματα από Π.Ε. Εύβοιας
– 3 κρούσματα από Π.Ε. Ζακύνθου
– 8 κρούσματα από Π.Ε. Ημαθίας (4 εκ των οποίων συνδέονται με γνωστή συρροή σε βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων, 1 αναφέρει επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα)
– 7 κρούσματα από Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης
– 9 κρούσματα από Π.Ε. Ιωαννίνων
– 14 κρούσματα από Π.Ε. Καστοριάς (εκ των οποίων τα 13 συνδέονται με γνωστή συρροή σε βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων)
– 70 κρούσματα από Π.Ε. Πέλλας (εκ των οποίων 64 συνδέονται με γνωστή συρροή σε βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων)
– 4 κρούσματα από Π.Ε. Κεφαλλονιάς
– 2 κρούσματα από Π.Ε. Κιλκίς
– 7 κρούσματα από Π.Ε. Κοζάνης
– 2 κρούσματα από Π.Ε. Λάρισας
– 1 κρούσμα από Π.Ε. Λασιθίου
– 6 κρούσματα από Π.Ε. Λέσβου
– 3 κρούσματα από Π.Ε. Λήμνου
– 15 κρούσματα από Π.Ε. Πιερίας (εκ των οποίων 13 συνδεόμενα με γνωστή συρροή σε βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων)
– 1 κρούσμα από Π.Ε. Ρεθύμνου
– 1 κρούσμα από Π.Ε. Σάμου
– 2 κρούσματα από Π.Ε. Τρικάλων
– 1 κρούσμα από Π.Ε. Φλώρινας
– 30 κρούσματα υπό διερεύνηση (εκ των οποίων 18 συνδεόμενα με γνωστή συρροή σε βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων).

49 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 12 (24.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 167 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 4 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 297 θανάτους συνολικά στη χώρα. 110 (37.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια