3η πολιτιστική & κοινωνική δράση

Αλληλέγγυου Σχολείου “Μεσοποταμίας”

2015-2016

Το Αλληλέγγυο Σχολείο της Τράπεζας Χρόνου της “Μεσοποταμίας” συζήτησε, αποφάσισε και διοργανώνει το τρίτο, για τη φετινή χρονιά, διήμερο δράσεων κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου, στον κήπο της “Μεσοποταμίας”, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:
Σάββατο 18 Ιουνίου

8.30 μ.μ. Παραδοσιακό Κρητικό Γλέντι με τους:
Αντώνη Λεοντίδη – Λύρα
Σπύρο Λυμπερόπουλο – τραγούδι
Δημήτρη Παπαδάκη – Μπουλγαρί
Χαράλαμπο Λεοντίδη – Λαούτο
Κωνσταντίνο Σπυριδάκη – Λαούτο

 

Κυριακή 19 Ιουνίου

6.30 μ.μ. Παιδικό Εργαστήρι με την ομάδα “Τα Μπαλόνια της Αγάπης”
Η ομάδα “Τα Μπαλόνια της Αγάπης”, που έχει βρεθεί τον τελευταίο καιρό σε χώρους που διαμένουν πρόσφυγες με τα παιδιά τους, θα είναι μαζί μας με δημιουργικά παιχνίδια για τα παιδιά.

9.00 μ.μ. Πάρτυ των μαθητών του Αλληλέγγυου Σχολείου, για την οικονομική ενίσχυση των δράσεων της “Μεσοποταμίας”.

Afisa 2imerou Mesopotamias

Τρίτη 21 Ιουνίου

11.00π.μ. – 3μ.μ. Γονείς-Μαθητές-Εκπαιδευτικοί συμμετέχουμε στην ταξινόμηση των ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, στο “Κέντρο διαχείρισης, αποθήκευσης και εφοδιασμού σημείων διαμονής προσφύγων”, στο γήπεδο Τάε Κβο Ντο (“Εσπλανάδα”). Συγκεντρωνόμαστε στις 10.30 π.μ. στο Σπίτι της “Μεσοποταμίας”.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου προσφέρονται πιάτα με προαιρετική συνεισφορά για την ενίσχυση του “Καλαθιού της Αλληλεγγύης”, συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας και σχολικά είδη (μαρκαδόροι πίνακα, τετράδια, ξυλομπογιές κ.ά.).

Το event στο facebook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X