«Για λειτουργικούς λόγους οι ενορίες απάντησαν ότι δεν μπορούν να διαθέσουν τις αίθουσές τους είτε επειδή χρησιμοποιούνται ως αποθηκευτικοί χώροι είτε για δράσεις νεότητας», δήλωσε ο Μητροπολίτης Χίου σε τοπική ιστοσελίδα.

Όπως αναφέρει το politischios.gr, 4 ενορίες της πόλης της Χίου απάντησαν αρνητικά στο αίτημα του Μητροπολίτη Χίου για παραχώρηση των ενοριακών αιθουσών προκειμένου να στεγαστούν οι προσφυγικές οικογένειες που διαμένουν στην παραλία της Σούδας (και δοκιμάζονται τις τελευταίες μέρες, αρχικά από την 48ωρη συνεχή δυνατή βροχή και πλέον από τους δυνατούς βοριάδες).

Οι ενορίες αρνήθηκαν την παραχώρηση αιθουσών προφασιζόμενες ότι μέσα σε αυτές έχουν τοποθετηθεί διάφορα αντικείμενα ενώ άλλες από αυτές χρησιμοποιούνται ως αποθηκευτικοί χώροι. «Δυστυχώς το ζήτησα εδώ και λίγο καιρό. Για λειτουργικούς λόγους οι ενορίες απάντησαν ότι δεν μπορούν να διαθέσουν τις αίθουσές τους είτε επειδή χρησιμοποιούνται ως αποθηκευτικοί χώροι είτε για δράσεις νεότητας », δήλωσε ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος στην ίδια σελίδα.

Χθες το βράδυ στις σκηνές και τα παραπήγματα έξω από τον καταυλισμό της Σούδας στη Χίο – βίντεο: Αλληλέγγυοι Χίου

Εν τω μεταξύ, η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ ζητά από τους ξενοδόχους της Χίου να νοικιάσει καταλύματα που διαθέτουν για να μεταφερθούν εκεί κάποιοι από τους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες, όπως αναφέρει το astraparis.gr. Όπως πάντως σημειώνει η ίδια ιστοσελίδα, σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις και τις «ντιρεκτίβες» να μην ενοικιασθούν δωμάτια στην Υ.Α. «για να μην απαξιωθεί το τουριστικό προϊόν της Χίου», πρέπει να διευκρινισθεί ότι η Ένωση Ξενοδόχων Χίου ουδεμία παρέμβαση επί του θέματος έχει ασκήσει ή κατεύθυνση έχει δώσει στα μέλη της. Υπάρχει σχετική απόφαση μόνον εκ μέρους του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων.

Ωστόσο, όπως παρατηρεί έμπειρος παράγοντας της ξενοδοχειακής αγοράς της Χίου, ουδείς μπορεί να εμποδίσει έναν επιχειρηματία να ασκήσει την δραστηριότητά του κατά τρόπο που εκείνος θεωρεί συμφερότερο για τον ίδιο και πολύ περισσότερο δεν πρόκειται να βρεθεί κανένας από όσους αντιτίθενται να τον βοηθήσει για να ξεπεράσει την οικονομική κρίση.

Πηγή.

Σχόλιο 3pointmagazine: Μπορεί οι ενορίες να επικαλούνται πρακτικούς λόγους για την αδυναμία παραχώρησης των αιθουσών. Αδυνατούμε να φανταστούμε ωστόσο πως τελετουργικά είδη απολαμβάνουν στέγης και ζεστασιάς ενώ πλήθος ανθρώπων παραμένει σε σκηνές υπό τις παρούσες συνθήκες. Την ίδια στιγμή, οι ίδιοι άνθρωποι είναι ανεπιθύμητοι από μερίδα εκμισθωτών χώρων προσωρινής διαμονής. Εμείς να προτείνουμε για τη διαφύλαξη του τουριστικού προϊόντος τους νησιού μανουάλια, ψαλτήρια, κολυμβήθρες και άλλα τινά να στεγαστούν στα εν λόγω ενοικιαζόμενα δωμάτια, ώστε οι άνθρωποι να φιλοξενηθούν από τις ενορίες. Οι περιστάσεις καλούν να κάνουμε τις υπερβάσεις μας.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X