Όσος καιρός και αν περάσει από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, αυτή θα είναι πάντα επίκαιρη. Πάντα εδώ να τονίζει τη δύναμη και τις αδυναμίες μας, τα λάθη και τα σωστά μας, το πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε, ποσά πολλά να αντέξουμε και πώς μετά να χαθούμε στη διαδρομή. Το Πολυτεχνείο θα έχει πάντα κάτι να πει κι εμείς θα καλούμαστε πάντα να πούμε κάτι που θα έχει νόημα για τότε, αλλά και για το τώρα.

Μια προσπάθεια να πούμε κάτι που θα έχει νόημα κάνουμε και σήμερα ως περιοδικό. Δημοσιεύουμε ένα φάκελο με δημοσιεύματα που αποτυπώνουν την εποχή σε εικόνες και λέξεις, στίχους και μουσικές, διηγήσεις και απόψεις. Γιατί κανένα Πολυτεχνείο δεν τέλειωσε ποτέ. Είναι πάντοτε η αρχή μας, για να φτάσουμε κάποτε στον προορισμό μας.

*Αποκλειστική μαρτυρία

Η διαφυγή: Μαρτυρία από το Πολυτεχνείο

*Όπως έγραψαν οι ποιητές

Η ποίηση για τα παιδιά του Πολυτεχνείου

*Όπως τα “έγραψε” ο φακός

Σπάνιες φωτογραφίες από το Πολυτεχνείο

*Το σκίτσο της ημέρας

Εγώ κοιτάζω τη δουλειά μου

*Απόψεις & συναισθήματα

«Μια χούντα μας χρειάζεται»

Περισσεύει η υποκρισία στο Πολυτεχνείο

«Πότε θα κάμει ξαστεριά»

*Αφιερώματα

17 Νοεμβρίου 1985: Ο 15χρονος Μιχάλης Καλτεζάς δολοφονείται από αστυνομικό

Η ιστορία του Γιώργου Κηρύκου

 

*Προτάσεις για ανάγνωση

Οι Ακυβέρνητες Πολιτείες και οι Εκδόσεις των Συναδέλφων μας προτείνουν 5 βιβλία για το Πολυτεχνείο

Εδώ Πολυτεχνείο, του Βασίλη Ραφαηλίδη

Θάλαμος ανανήψεως, της Πέπης Ρηγοπούλου

 

Μανώλης Γλέζος, αιώνιος αγωνιστής. Photo: Στέλιος Στεφάνου (Intime)

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια