Έχουν περάσει 45 ολόκληρα χρόνια από τότε που αξιωματικοί του στρατού υπό την ηγεσία του Γεωργίου Παπαδόπουλου κατέλυαν κάθε δημοκρατική έννοια και εγκαθίδρυαν Χούντα,αλλά η απειλή του φασισμού φαντάζει πιο κοντά από ποτέ και τα μέλη της Χρυσής Αυγής φροντίζουν να τη διατρανώνουν καθημερινά με τη “δράση τους”.Την  επέτειο λοιπόν της “Χούντας των Συνταγματαρχών” δεν θα μπορούσαν να μην τη γιορτάσουν,με το δικό τους πάντα, τρόπο.

Επίθεση λοιπόν πραγματοποίησαν άτομα της εν λόγω οργάνωσης στον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑ.ΣΟΚ Πέτρο Ευθυμίου σε συγκέντρωση που είχε με πολίτες σε μία καφετέρια στο Μαρούσι.  Σύμφωνα με τον ίδιο το βουλευτή “Οι Χρυσαυγίτες πέρασαν σε ανοιχτές πράξεις βίας, πέταγαν ό,τι υπήρχε πάνω στα τραπέζια, κανάτες, ποτήρια, είναι τυχαίο που δεν υπάρχουν θύματα” .Τα δύο “μεγάλα”  κόμματα έσπευσαν να καταδικάσουν την επίθεση,θέλοντας να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Εξάλλου σε μία προεκλογική περίοδο οτιδήποτε μπορεί να επιφέρει ακόμα και μία ψήφο δεν αφήνεται ανεκμετάλλευτο. Σίγουρα όμως, αυτό δεν θα αποτέλεσε και το μοναδικό περιστατικό βίας,τα θύματα των υπόλοιπων όμως δεν απασχολούν τα Μέσα!Είναι άνθρωποι και όχι πολιτικοί!

Αυτό που προκαλεί εντύπωση όμως είναι  η αντιμετώπιση των πολιτικών προς αυτό. Καθημερινά επεισόδια ακρο-δεξιάς βίας κάνουν την εμφάνιση τους σε ομάδες φανερά πιο απροστάτευτες από κάποιο πολιτικό. Καθημερινά μετανάστες κινδυνεύουν απλά επειδή τυγχάνει να κυκλοφορούν σε μία “γκετοποιημένη” περιοχή. Αυτά τα γεγονότα βέβαια είναι ανάξια προβολής από τα Μέσα, δεν θα είχαν  την απαιτούμενη απήχηση άλλωστε. Πως είναι δυνατόν οι πολιτικοί να τα αγνοούν όλα αυτά και στις δηλώσεις τους να παρουσιάζονται έκπληκτοι αλλά και αγανακτισμένοι με την επίθεση των Χρυσαυγιτών σε ένα πολιτικό ενός κόμματος;Η αλήθεια παρουσιάζεται διαφορετική στα μάτια τους από ότι στα δικά μας.

Το πρόβλημα σαφώς δεν επιλύεται με αυτό τον τρόπο,αλλά αντίθετα διατρανώνεται. Σε περιόδους οικονομικής και εν γένει εθνικής αβεβαιότητας οι ακροδεξιοί απόψεις βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθούν .Ένας υποτιθέμενος εθνικός σωτήρας βρίσκεται στο πρόσωπο κάποιου ανερχόμενου  ακροδεξιού πολιτικού. Τη δεδομένη στιγμή που οι πολίτες σε μεγάλο ποσοστό έχουν ταχθεί  κατά της Ν.Δ και του ΠΑ.ΣΟΚ, μία επίθεση κατά ενός πολιτικού που ανήκει σε αυτά τα κόμματα δεν είναι απίθανο να γίνει αποδεκτή αλλά και αρεστή,από άτομα όχι αναγκαστικά ακροδεξιάς ιδεολογίας αλλά με άγνοια του πολιτικού γίγνεσθαι.

Σε λίγες μέρες,όταν όλα τα κόμματα θα έχουν αποκομίσει το μεγαλύτερο δυνατό όφελος από το συμβάν ο κίνδυνος του επερχόμενου φασισμού θα θαφτεί ξανά από τα περισσότερα Μέσα .Τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής αυξάνονται σε ανησυχητικό επίπεδο και μαζί με αυτά ο φόβος που συνοδεύει τους τραμπουκισμούς τους,Η Χούντα να αποτελεί έναν μακρινό εφιάλτη, ο οποίος όμως αναβιώνεται καθημερινά από το εν λόγω κόμμα. Πως θα νιώσουμε  αν τα μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης καταφέρουν να μπουν στη Βουλή και με το προσωπείο των “εθνικών σωτήρων” έχουν άποψη για το μέλλον μας;

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X