Μετά από την ξενοφοβική ανακοίνωση που εξεδώθη σε σχολείο του Ωραιόκαστρου, με την οποία ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων απειλούσε με κατάληψη των σχολικών εγκαταστάσεων στην περίπτωση που πρόσφυγες μαθητές βρίσκονταν στην τάξη μαζί με τα παιδιά τους, η καλύτερη απάντηση έρχεται από τις Συκιές στην Θεσσαλονίκη. Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου δημοτικού σχολείου Συκεών, δείχνοντας στα παιδιά τους τι σημαίνει ανθρωπιά, εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

«Θέλουμε ένα σχολείο που γεννά τον φόβο και το μίσος; Θέλουμε ένα σχολείο που σπέρνει στις καρδιές και τα μυαλά των παιδιών μας την αποστροφή για τον διωγμένο και τον κατατρεγμένο;

Η ελληνική κοινωνία, παρ’ ότι μαστίζεται από την οικονομική κρίση, έδωσε την προηγούμενη περίοδο μαθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς σ’ ολόκληρη την υφήλιο, με τον τρόπο που αγκάλιασε και βοήθησε τους πρόσφυγες που έφτασαν στη χώρα μας και που η συντριπτική τους πλειοψηφία άλλωστε βρίσκεται ήδη στους τρόπους προορισμού τους.

Θεωρούμε ντροπή την προσπάθεια ορισμένων να αμαυρώσουν αυτήν την τόσο όμορφη εικόνα είτε από άγνοια είτε από ρατσιστικά κίνητρα. Θέλουμε να καταδικάσουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τις ανακοινώσεις συλλόγων γονέων και κηδεμόνων που αρνούνται στα προσφυγόπουλα το δικαίωμα να ζήσουν όπως πρέπει να ζουν όλα τα παιδιά του κόσμου. Θα αγκαλιάσουμε τα παιδιά των προσφύγων σα να ΄ναι δικά μας παιδιά. Είναι δικά μας παιδιά.

Υ.Γ. Στο σχολείο μας ήδη φοιτούν οι πρώτοι μαθητές από τη Συρία. Και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό.

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 5ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών»

Γιατί οι σωστές αγκαλιές είναι αυτές που χωράνε όσους το έχουν ανάγκη.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια