Στις μέρες που ζούμε, η κοινωνία της χώρας μας καλείται να υποδεχθεί το δεύτερο μεγάλο προσφυγικό κύμα, μετά τη μικρασιατική καταστροφή του 1922.

Μπροστά σε αυτή την ευθύνη, η Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου “Μεσοποταμία” διοργανώνει το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στις 7.30μ.μ., εκδήλωση με θέμα: “Η προσφυγιά τότε, η προσφυγιά τώρα”, με ομιλητές την ιστορικό στο Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών / Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Ελένη Κυραμαργιού και το συντονιστή του Κοινωνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες “Καλώς τους” και καθηγητή του ΕΜΠ, Νίκο Μπελαβίλα. Η εκδήλωση και η συζήτηση που θα ακολουθήσει θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι της “Μεσοποταμίας”, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια