«Χριστούγεννα» από την 443 Photographica

Τα Χριστούγεννα είναι ταυτισμένα με τα έντονα φώτα, τα ζεστά χρώματα και την γενικότερη εορταστική διάθεση που οι μέρες υπαγορεύουν. Τα χιλιάδες λαμπάκια απλωμένα σε πλατείες, οδούς και μπαλκόνια. Τα ομοιώματα χιονανθρώπων, ταράνδων και του Άη Βασίλη κατακλύζουν ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους, δίνοντας ένα εμφατικό στίγμα της εποχής. Η αισθητική των εορτών να είναι πληθωρική και να την αγαπάμε γι’ αυτό. Ωστόσο οι γιορτές μπορούν να ειδωθούν και σε φευγαλέες ματιές, σε μικρές λεπτομέρειες των παραστάσεών μας. Σε ένα μοναχικό χριστουγεννιάτικο δέντρο στο ψυχρό ημίφως της εισόδου μιας πολυκατοικίας, στα φωτάκια που θολά φαίνονται από μακριά, στις εκφράσεις των παιδιών που ακόμη ζουν τα Χριστούγεννα ως την εποχή που ο κόσμος είναι το όμορφο παραμύθι που περιμένουν όλον τον χρόνο. Η φωτογραφική ομάδα 443 Photographica δημοσιεύει μία σειρά επιλογών με εορταστική θεματική, θέλοντας να μοιραστεί μερικές δικές της ματιές από τις εορτές.

Οι φωτογραφίες είναι των : Αγγελίνας Ζουμπούλη, Άρη Λουκίσα, Γεωργίας Χαντζή, Δημήτρη Φιτσιώλου, Ιωάννας Γεωργοπούλου, Μανώλη Λαπιδάκη, Ολυμπίας Κυριαζή και Πάνου Ξουλόγη

Περισσότερα για την 443 Photographica στην fanpage της.

Άρης Λουκίσας

Γεωργία Χαντζή

Μανώλης Λαπιδάκης

Πάνος Ξουλόγης

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]